29 Μαΐ 2013

Μια σύμπτωση με νόημα;



Σήμερα ανήμερα της άλωσης της Πόλης αλλά και ανήμερα της Μεσοπεντηκοστής όπου γιόρταζε και γιορτάζει ο ναός της Αγίας Σοφίας!
Σπάνια περίπτωση :
το πένθος για τον χαμό της Πόλη και της Αγίας Σοφίας φέτος ειδικά συμπέφτει με ...την γιορτή της!
Σα να θέλει ο Κύριος να μας δώσει φέτος μια νότα αισιοδοξίας μέσα στην μαυρίλα...
Μια σύμπτωση με νόημα;

Περισσότερα για την γιορτή της Μεσοπεντηκοστής :

Μεσοπεντηκοστή


25 Μαΐ 2013

Απαγόρευσαν το "Δεν Ξεχνώ"



ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κύπρου κατόπιν εντολών της κυβέρνησης απαγόρεψε στην ομάδα Διγενής Ακρίτας Μόρφου να αναγράφει στη φανέλα της το εθνικό μήνυμα "Δεν ξεχνώ".
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΕ) απαγόρευσε στους παίκτες της ομάδας Διγενής Ακρίτας Μόρφου, προσφυγική ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας στη Μεγαλόνησο, να αγωνίζονται με φανέλες που θα φέρουν στο μπροστινό μέρος τη φράση «Μόρφου Δεν Ξεχνώ», επειδή το θεωρεί … «πολιτικό μήνυμα». Η Μόρφου είναι έδρα της ομάδας και από το 1974 κατέχεται από τα τουρκικά στρατεύματα.
Ο αντιπρόεδρος του Διγενή Ακρίτα, Μάριος Χαραλάμπους, φανερά εκνευρισμένος για τη στάση της ΚΟΕ δήλωσε : «Ζητήσαμε από την ΚΟΠ να μας επιτρέψει την επόμενη χρονιά να αγωνιζόμαστε με φανέλες που θα αναγράφουν «Μόρφου Δεν Ξεχνώ» με τη χορηγία της ΣΠΕ Μόρφου, και η απάντηση που πήραμε είναι ότι αν κάνουμε κάτι τέτοιο, θα παραπεμφθούμε στη Δικαστική της ΚΟΠ και θα τιμωρηθούμε τουλάχιστον με 2.000 ευρώ! Διότι απαγορεύονται, λέει, τα πολιτικά συνθήματα! Ο απόλυτος εθνικός εξευτελισμός. Ο απόλυτος εθνικός πόθος των Μορφιτών θεωρείται αδίκημα και παραπέμπεται στη Δικαστική».

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως παρά τον κίνδυνο «καμπάνας», από την επόμενη περίοδο οι παίκτες της ομάδας, θα φέρουν στη φανέλα τους τη φράση «Μόρφου Δεν Ξεχνώ». «Ας μας στείλουν στο αθλητικό δικαστήριο. Αυτοί θα εξευτελιστούν. Ένα πράγμα δεν μπορούν να μας κάνουν.. Να μας πάρουν την ψυχή μας» κατέληξε ο κ. Χαραλάμπους. (defencenet)

14 Μαΐ 2013

ΚΟΛΑΣΗ με Πούτιν – Νετανιάχου! Χαμός στην συνάντηση για τις εξελίξεις στην Συρία.



-Μην πουλήσεις S-300 στην Συρία!


-Δεν είσαι σε θέση να μιλάς μετά τον βομβαρδισμό, μην τολμήσεις να σηκώσεις παλι αεροπλάνα κατά της Συρίας!!


Πρωτοφανής επίθεση Πούτιν στον Ισραηλινό ηγέτη, από τις σπάνιες φορές που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε συνάντηση κορυφής.


Η συνάντηση έγινε στο σπίτι του Πούτιν στην Μαύρη Θάλασσα και η εξέλιξη θα πρέπει να προβλημάτισε πολύ τόσο τον Νετανιάχου, αλλά κυρίως τον Αμερικανικο παράγοντα.


Να υπενθυμίσουμε ότι η επίσκεψη Νετανιάχου στην Ρωσία, έγινε μετά από τηλεφώνημα του Πούτιν, τις ημέρες μάλιστα της επίσκεψης του Τζον Κέρυ στο Τελ Αβίβ!


Ο Νετανιάχου πήγε με σκοπό να εκφράσει τις αντιρρήσεις του για την επερχόμενη πώληση των S-300 στην Συρία, έχοντας στην φαρέτρα του διάφορες “απειλές” και επιχειρήματα, που έφταναν μέχρι τον βομβαρδισμό των συστημάτων πριν συναρμολογηθούν (εντός Συριακου εδάφους).

Το γεγονός αυτό εξόργισε τον Πούτιν, που όχι μόνο δεν απάντησε αλλά ξεκαθάρισε πως ο Νετανιάχου δεν έχει το δικαίωμα να ζητά οτιδήποτε μετά τον βομβαρδισμό της Συρίας! Αντίθετα, του απηύθυνε αυστηρότη προειδοποίηση “να μην τολμήσει να επαναλάβει επιθετική ενέργεια εις βάρος της χώρας!”


Αυτό βεβαίως είναι και μία εξαιρετική δικαιολογία για το Ισραήλ “να κάτσει στα αυγά του”. Αλλά η Ρώσικη πλευρά φρόντισε να το διασφαλίσει με δύο επιπλέον διαρροές:


-200 πύραυλοι είναι ήδη σε Συριακό έδαφος στα χέρια του στρατού, ο οποίος μάλιστα έχει εκπαιδευτεί στον χειρισμό τους!


-Τους πυραύλους συνοδεύει Ρωσικο κλιμάκιο, που καθιστά αδύνατη την επέμβαση της Ισραηλινής αεροπορίας για την καταστροφή τους, αφού έτσι θα χτυπήσει Ρωσικες δυνάμεις!


Ο Κέρι λοιπον και το λόμπι του Σόρος – Κατάρ – Σ. Αραβία μπορεί να πιέζει και να χρηματοδοτεί την επέμβαση του Ισραήλ, θεωρείται όμως αδύνατο το Ισραήλ να χτυπήσει με ρίσκο να έλθει αντιμέτωπο με την Ρωσία.


Τέλος, η σημαντική πολιτική είδηση που βγήκε από την συνάντηση, ήταν ότι ο Πούτιν θα σταθεί στο πλευρό του Ασάντ και δεν θα δεχθεί πολιτική λύση χωρίς την παρουσία του. Οι διαρροές λένε ότι αυτό ακριβώς διεμήνυσε τόσο στον Κάμερον όσο και στον Ομπάμα.


11 Μαΐ 2013

Κινέζικο φυτό σκοτώνει τον καρκίνο σε 40 ημέρες..!!



Ενα ελάχιστα γνωστό φυτό με ένα πραγματικά περίεργο όνομα κάνει τώρα πρωτοσέλιδα ως… δολοφόνος του καρκίνου, με την ένωση του φυτού εξαφανίστηκαν οι όγκοι σε ποντίκια με καρκίνο του …παγκρέατος. Γνωστό ως η «βροντή του θεού της αμπέλου» ή lei gong teng, το κινεζικό φυτό έχει ενσωματωθεί στην κινεζική ιατρική και έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για την αποκατάσταση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα από το Πανεπιστημίου του Τεκτονικού
Κέντρου για τον Καρκίνο στην Μινεσότα www.cancer.umn.edu, η ένωση των φυτών δεν οδήγησε σε κανένα σημάδι όγκου μετά από μια περίοδο 40 ημερών – ακόμη και μετά τη διακοπή της θεραπείας. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Translational Medicine και χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, ακόμη και οι επιστήμονες που εργάζονται για το έργο είχαν μείνει άφωνοι από τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ένωσης. Περιέχει κάτι που είναι γνωστό ως τριπτολίδη, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μαχητής του καρκίνου σε προηγούμενη έρευνα, που πιστεύεται ότι είναι το βασικό συστατικό που μπορεί να είναι υπεύθυνο για τις αντικαρκινικές ικανότητες. Ο αντιπρόεδρος της έρευνας στο Κέντρο Καρκίνου εξήγησε στο Bloomberg:
Αυτό το φάρμακο είναι απίστευτα ισχυρό για να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, είπε.
Οπως και με πολλές άλλες ισχυρές ουσίες, όπως η κουρκούμη και το τζίντζερ, η επικρατούσα τάση στην επιστήμη είναι ακόμη αργά για να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί στην παραδοσιακή ιατρική έχουν γνωστό για ολόκληρη τη ζωή τους.
Αυτό φυσικά, οφείλεται στο γεγονός ότι απλά δεν υπάρχει χρήμα για μεγάλες εταιρείες να ερευνήσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και φυσικών ενώσεων, όπως η ένωση που βρίσκεται στο lei gong teng.
Το Turmeric και το τζίντζερ, για παράδειγμα, έχει βρεθεί ότι έχει καταπληκτικές αντικαρκινικές ουσίες που είναι σχεδόν δωρεάν σε σύγκριση με τα ακριβά και επικίνδυνα φάρμακα κατά του ουσίες. Παρ ‘όλα αυτά, οι μεγαλοφαρμακευτικές έχουν καταφέρει να αγνοήσουν αυτά τα μπαχαρικά όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην πραγματικότητα, έχουν ακόμη επινοήσει χιλιάδες μελέτες που να καταδεικνύουν με δόλο την υποτιθέμενη αξία των φαρμακευτικών προϊόντων που προωθούνται από τις μεγάλες φαρμακευτικές.

πηγή: 

To φυτό που λέγεται πως "σκοτώνει" τον καρκίνο


8 Μαΐ 2013

Θέλουν να σκοτώσουν για δεύτερη φορά την Κύπρο - Ό.Ρεν: "Να επανέλθει το σχέδιο Ανάν"!





"Tώρα που βρήκαμε τον Αναστασιάδη, ας θάψουμε πέντ'-έξι φορές της Κύπρο" φαίνεται ότ σκέφτονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ετοιμάζουν δεύτερη και οριστική "κηδεία" στο κυπριακό κράτος με την επαναφορά του σχεδίου Ανάν και την παράδοσή της στην Τουρκία. 

Ο ίδιος ο Όλι Ρεν δήλωσε πριν λίγο ότι "Η επανένωση της Κύπρου είναι η καλύτερη λύση αυτή την στιγμή για το νησί, τόσο οικονομικά, όσο και κοινωνικά".

Ποιος μπορεί να το αρνηθεί αυτό; Αλλά με όρους που θα βασίζονται στις αποφάσεις του ΟΗΕ, όχι στο σχέδιο Ανάν που διέλυε την Εθνοφρουρά και δημιουργούσε δύο κράτη στο νησί σε μια συνομοσπονδία "ανεξάρτητων κρατών"

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν σε μία ακόμα επίδειξη "κοινωνικής αλληλεγγύης" στην Κύπρο, ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά την επαναφορά του σχεδίου Ανάν και κατηγόρησε τις πολιτικές ηγεσίας των Παπαδόπουλου και Χριστόφια για την έλλειψη θάρρους, δείχνοντας ότι πλέον ποντάρει στον Νίκο Αναστασιάδη για να οριστικοποιηθεί η δορυφοροποίηση της Κύπρου από την Τουρκία και να νομιμοποιηθούν τα τετελεσμένα της εισβολής.

Μιλώντας ενώπιον του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ο.Ρεν είπε χαρακτηριστικά:

“Θέλω να ολοκληρώσω με ένα προσωπικό σχόλιο. Εργάστηκα επί πέντε χρόνια ως επίτροπος Διεύρυνσης για να διευκολύνω την επανένωση της Κύπρου. Λυπάμαι που ακόμη δεν έχει επιτευχθεί αποφασιστική πρόοδος. Σήμερα, αξίζει να αναφερθεί ότι η επανένωση του νησιού θα έδινε μεγάλη ώθηση στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κύπρου. Τώρα είναι πράγματι η ώρα να νεκραναστηθεί η διαδικασία προς την ενοποίηση”, ανέφερε χαρακτιριστικά ο κ. Ρεν.

Ούτε λέξη για τους αγνοούμενου, ούτε λάξη για τα δίκαια του κυπριακού ελληνισμού, ούτε λέξη για τους εποίκους που έχουν μεταφερθεί και έχουν αλλοιώσει την πληθυσμιακή σύνθεση του νησιού, ούτε λέξη για τα εγκλήματα πολέμου των Τούρκων στο νησί.

Τίποτα!

Και τώρα θέλουν επανεκκίνηση της διαδικασίας ενοποίησης (διάβαζε δορυφοροποίηση αφού γνωρίζουμε ακόμα από την εποχή του σχεδίου Ανάν, όταν η Κύπρος στεκόταν στα πόδια της τι ακριβώς προέβλεπε το σχέδιο, φανταστείτε τώρα τι προβλέψεις θα έχει) για να λυθεί το  οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της Κύπρου!

Με το να χαριστούν στους Τούρκους εποίκους και στους Τουρκοκύπριους όσα άρπαξαν στην εισβολή και να υπάρχουν πρακτκά δύο κράτη στο νησί...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

"Δάκρυ" από την εικόνα του Αγίου Γεωργίου !!!



Αναστάτωση προκάλεσε στους πιστούς της κοινότητας Καμπιού Φαρμακά, η θέα της εικόνας του Αγίου Γεωργίου να αναβλύζει  μύρο. Στο ναό έσπευσε ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής, μαζί με εμπειρογνώμονες, οι οποίοι εξέτασαν την εικόνα και εκ πρώτης όψεως δεν εντοπίζουν φυσικά αίτια για το φαινόμενο αυτό.  

Πρόκειται για εικόνα του 15ου αιώνα, ξεχωριστής αγιογραφικής αξίας, η οποία απεικονίζει τον Άγιο Γεώργιο και βρίσκεται  στην Εκκλησία της κοινότητας, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο.

Σε δηλώσεις του στο Sigmalive, ο Μητροπολιτης Ταμασσού Ησαΐας, ανέφερε πως γύρω στις 10 το πρωί , μετά το τέλος της Λιτανείας, ένας από τους πιστούς διαπίστωσε πως από το χιτώνα του Αγίου ανέβλυζε ένα παχύρευστο υγρό, το οποίο ευωδίαζε και το οποίο αναμίχθηκε με το βερνίκι της εικόνας, η οποία συντηρήθηκε πριν από 12 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, η συγκεκριμένη εικόνα ήταν σήμερα υπερβολικά βαριά, και για τη μεταφορά της κατά τη λιτανεία χρειάστηκαν 6 άνδρες, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν. Ο ίδιος ο Πανιερώτατος, πρόσθεσε πως όταν έφτασε στην συνέχεια στο ναό, κατάφερε να σηκώσει την εικόνα μόνος του.

Ο Μητροπολίτης Ησαΐας ακύρωσε τις υποχρεώσεις για την Τρίτη, προκειμένου να λειτουργήσει ο ίδιος τον ναό την Τρίτη.

6 Μαΐ 2013

"Θαρθή όταν έρθουν δυο καλοκαίρια και δυο πασχαλιές μαζί"



ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ

"Θαρθή όταν έρθουν δυο καλοκαίρια και δυο πασχαλιές μαζί"...
Πολλές φορές και πολλοί εκφράσαμε απόψεις σχετικά με την εν λόγω προφητεία του Πατροκοσμά όπως και σε άλλες αλλά πάντα κάτι δεν έστεκε...
Κατ' αρχήν να διευκρινήσουμε ότι πρόκειται για διαφορετική προφητεία από αυτήν που αναφέρεται στην Βόρειο Ήπειρο όπως την ερμήνευσε ο γέροντας Παΐσιος και λέει "Το ποθούμενον θα έρθει όταν θαρθούν δύο πασχαλιές μαζί".

Εκφράζουμε εδώ την σκέψη μήπως τα δύο καλοκαίρια είναι η καλοκαιρινή άνοιξη που βιώνουμε με θερμοκρασίες, ήδη από το δεύτερο μισό του Απριλίου, Ιουνίου και Ιουλίου και οι δύο Πασχαλιές το σημερινό Πάσχα και το επερχόμενο, της δια παντός απαλλαγής από το ψευρωμέικο όπως μας διαβεβαίωσε και ο μυστηριώδης παππούς στο κείμενο ΕΔΩ...


Το σίγουρο είναι ότι οι εξελίξεις, μετά και το καίριο χτύπημα των ισραηλινών στην Συρία, δείχνουν να κλιμακώνονται σοβαρά...


Η ταχύτητα με την οποία αυτές θα ξεδιπλωθούν είναι άγνωστη αλλά όλα δείχνουν ότι είμαστε στο τέλος του δρόμου...

Δεν γνωρίζω ποιο ακριβώς "κακό" εννοούσε ο μακαριστός Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος στη γνωστή μαρτυρία που αναδείξαμε (ΕΔΩ) αλλά είναι φως φανάρι πως όσοι υπήρξαμε χαλαροί και χλιαροί θα πρέπει να συνεισφέρουμε στην αλυσίδα προσευχής που δημιουργείται για την προστασία του Έθνους μας και του όλου του κόσμου γιατί φαίνεται πως δεν έμεινε καιρός...

πηγή: ΗΓΓΙΚΕΝ

Το γύρο του κόσμου κάνει ο Ναυπλιώτης που δεν καίγεται από το Άγιο Φως (Video)





Η φετινή τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο ολοκληρώθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ' να φέρνει, όπως κάθε χρόνο, το Άγιο Φως σε ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο, μέσα από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, την ώρα που οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα και πλήθος πιστών έξω από το ναό ζητωκραύγαζε. Ανάμεσα στο κόσμο και ο Ναυπλιώτης Ιορδάνης Δαμιανός που δεν θα μπορούσε να φανταστεί την έκταση που θα έπαιρνε η προσπαθεια του να αποδείξει την πίστη του.

Νωρίτερα, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων
είχε εισέλθει στο Ναό της Αναστάσεως συνοδευόμενος από επισκόπους του Πατριαρχείου, ιερείς και αγιοταφίτες μοναχούς. Αφού στάθηκε μπροστά στο ιερό κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, διάκονοι του έβγαλαν τα άμφια και εισήλθε εντός φορώντας ένα λευκό στιχάρι. Εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και της ισραηλινής αστυνομίας τον ερεύνησαν ώστε να μην έχει καμία εστία φωτιάς επάνω του και στη συνέχεια ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης εισήλθε στο εσωτερικό του Παναγίου Τάφου, ενώ ο Πατριάρχης των Αρμενίων παρέμεινε στον προθάλαμο.

Λίγα λεπτά αργότερα το θαύμα έγινε. Ιερείς σφράγισαν την είσοδο με μελισσοκέρι και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας στα χέρια του δύο αναμμένες δεσμίδες αποτελούμενες από 33 κεριά.

Το Άγιο Φως ήρθε και πάλι στη Γη, ενώ το πλήθος των προσκυνητών που περίμενε έξω από το Ναό δε συγκρατούσε τον ενθουσιασμό του ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.

Ωστόσο εντύπωση έχει προκαλέσει στιγμιότυπο, (και στο βίντεο που ακολουθεί στο 6ο λεπτό ακριβώς) που κάνει το γύρο του κόσμου και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρων διεθνών πρακτορείων και τηλεοπτικών σταθμών, με τον Ναυπλιώτη Ιορδάνη Δαμιανό που βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα και τον δείχνει να πιάνει την φωτιά από τα κεριά και να μην καίγεται.Το βίντεο έχει αναπαραχθεί μέχρι και από το CNN.


πηγή:

5 Μαΐ 2013

Κυριακή του Πάσχα, η εορτή των εορτών



«Εορτή των εορτών» για τη Χριστιανοσύνη είναι η Ανάσταση του Κυρίου.
«Πάσχα» στα Εβραϊκά σημαίνει: διάβαση, πέρασμα. Είναι εβραϊκή γιορτή εις ανάμνηση της Εξόδου των Εβραίων από την Αίγυπτο, της θαυματουργού διαβάσεως της Ερυθράς Θάλασσας υπό τον Μωυσή και της σωτηρίας τους από την δουλεία του Φαραώ. Ο Χριστός σταυρώθηκε την ημέρα του εβραϊκού Πάσχα.

Το απόγευμα της Κυριακής τελείται ο «Εσπερινός της Αγάπης» ή Δεύτερη Ανάσταση (σε πολλούς ναούς τελείται το πρωί). Λέγεται έτσι, διότι οι Χριστιανοί παλαιότερα αντάλλασσαν μεταξύ τους το Φιλί της Αγάπης.

Ευαγγέλιο (Κατά Ιωάννη): Εμφάνιση του Χριστού μετά την Ανάστασίν του στους μαθητές του. Ο Θωμάς, που δεν ήταν παρών δεν πείθεται για το γεγονός. Και η απόδειξη… «Εάν βάλω τον δάκτυλό μου επί τον τύπον των ήλων».

Το Ευαγγέλιο αυτό, όπου είναι δυνατό -η Μητρόπολη των Αθηνών είναι μία από τις εκκλησίες- διαβάζεται σε πολλές ξένες γλώσσες. (sansimera)