22 Σεπ 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ!!!ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ!!!

Novorossiya: «Οι Έλληνες που φέρνουν ανάπτυξη να επιστρέψουν στην κοιτίδα τους την Κριμαία»!



Με τίτλο «Η επανεγκατάσταση των αυτοχθόνων: Να επιστρέψουν οι Έλληνες στην Κριμαία» δημοσίευμα της εφημερίδας Novorossiya, ζητά την επιστροφή των Ελλήνων της Μαριούπολης, οι οποίοι έχουν «φυσική ροπή προς την ανάπτυξη και την πρόοδο», στην πανάρχαια κοιτίδα και γενέτειρά τους Κριμαία, την αρχαία ελληνική Ταυρίδα, κάνοντας παράλληλα λόγο για «ελληνική άνοιξη» στην Κριμαία.

Όπως εξηγεί το ρωσόφωνο δημοσίευμα, είναι γνωστό ότι στους Έλληνες οφείλει η Κριμαία και όλη η Μαύρη Θάλασσα τον εκπολιτισμό της ήδη από την μακρά αρχαιότητα: «για αυτό δεν τίθεται καν συζήτηση», λέει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Όμως πρώτα κατά την εποχή της αυτοκράτειρας Αικατερίνης της Μεγάλης και συγκεκριμένα κατά το 1778, οι χριστιανικοί πληθυσμοί της Κριμαίας, μαζί και οι Έλληνες, μεταφέρθηκαν στην - τότε - άδεια επαρχία του Ντονμπάς, η οποία έχει γη εύφορη για τη γεωργία και υπέδαφος πλούσιο σε πρώτες ύλες.

Η δύναμη της Ορθοδοξίας έκανε τους κατοίκους να προκόψουν και να αναπτυχθούν στο τότε παρθένο έδαφος της Ντονμπάς.

Οι, δε, Έλληνες που έφθασαν εκεί από την Κριμαία, ισχυροποιήθηκαν κυρίως στην Μαριούπολη αλλά και σε άλλες περιοχές όπως η Πριαζόβσκαγια.

Αργότερα, ακόμα μία εκτόπιση ελληνικού πληθυσμού από την Κριμαία, συνέβη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν το σοβιετικο-κομμουνιστικό καθεστώς απέλασε από εκεί, περίπου, 20 εθνικές ομάδες με τη γενική και αόριστη υπόνοια ή κατηγορία της προδοσίας.

Τότε μαζί με τους Έλληνες, εκδιώχθηκαν από την Κριμαία και άλλες μειονότητες όπως Βούλγαροι, Αρμένιοι, Τάταροι και κάποιοι Γερμανοί.

Σήμερα οι Έλληνες της Μαριούπολης, υπολογίζονται σε 150.000 και, τώρα που η Κριμαία επανενώθηκε με τη Ρωσία, υπάρχει μια πρώτης τάξεως και ιστορική ευκαιρία να επιστρέψουν στην πανάρχαια κοιτίδα τους, στην Κριμαία.

Όπου, εξάλλου, όπως αναφέρει το ρωσόφωνο δημοσίευμα «θα μπορούν να ωφελήσουν και να συμβάλλουν τα μάλλα στην ανάπτυξη της περιοχής, λόγω της φυσικής ροπής τους προς στην ανάπτυξη και την πρόοδο»!

Η πρώτη δημόσια εκδήλωση της επιθυμίας των Ελλήνων για επιστροφή στην Κριμαία, ήρθε μία μόλις ημέρα πριν την επίσημη ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στις 17 Μαρτίου, στην Συμφερούπολη, η αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου της Κριμαίας, και εκπρόσωπος των 12.000 Ελλήνων της Κριμαίας, Όλγα Κοβιτίδη, δήλωσε ότι επιθυμούσε την επιστροφή των Ελλήνων στη Χερσόνησο και κάλεσε τους Έλληνες για επαναπατρισμό στην ιστορική πατρίδα τους, και κυρίως τους 150.000 Έλληνες της Μαριούπολης.

Παρόλα αυτά η «Ελληνική Άνοιξη», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει ήδη ξεκινήσει στην Κριμαία.

Από το Φεβρουάριο του 2014, πολλοί Έλληνες από τη Μαριούπολη βρίσκονταν σε αναμονή για τις εξελίξεις στην Κριμαία και την επανένωση με τη Ρωσία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «κυριολεκτικά κάθονταν επάνω στις βαλίτσες τους».

Ο Αθηναίος δημοσιογράφος, Σωκράτης Γραμματικόπουλος ανέφερε στους ρωσόφωνους δημοσιογράφους:

«Οι Έλληνες είναι πολύ συντηρητικοί, δεν είναι νομαδικός λαός. Η μετακίνησή τους στην Κριμαία συζητείται και βρίσκεται σε θεωρητικό στάδιο, αλλά συζητείται. Παραδοσιακά, οι Έλληνες έχουν πάντοτε την υποστήριξη της Ρωσίας, η οποία τους αναγάγει στα όρια του θρύλου».

«Είναι αξιοσημείωτη και η αποστροφή του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνάντησή του με εκπροσώπους της κοινότητας των Τατάρων της Κριμαίας στο Σότσι, όπου είπε: Αυτοί (οι Έλληνες) ήταν εκεί πριν από εσάς... Αυτό πρέπει να το εξετάσουμε προσεκτικά. Στην χερσόνησο υπήρχαν αυτόχθονες λαοί που είναι ακόμη σε καταστολή», υπενθύμισε ο πρόεδρος των βετεράνων του εθνικού κινήματος Άϊντερ Μουσταφάγεφ.

Οι Ρώσοι προσβλέπουν και συζητούν την μαζική επανεγκατάσταση των Ελλήνων από τη Μαριούπολη στην Κριμαία, για πρώτη φορά μετά από αιώνες, πολύ σοβαρά, και σε αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, είναι πλέον μια σοβαρή και εφικτή προοπτική. 

(defencenet)

15 Σεπ 2014

Ήρθε η ώρα του ξανθού γένους!!! Ένα βίντεο που αποκαλύπτει πολλά!!!



ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΞΑΝΘΟΥ ΓΕΝΟΥΣ!!!Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ!!!!ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!!!!
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΞΑΝΘΟΥ ΓΕΝΟΥΣ!!!
ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ : «Η μεγάλη μάχη θα γίνει στην Πόλη .Εκεί θα μαζωχτούν όλα τα κράτη και θα κολυμπήσει το βουβαλομούσχαρο στο αίμα! Στη μεγάλη αυτή μάχη νικητής θα βγει το ξανθό γένος. Εμείς θα είμαστε με το ξανθό γένος!»
ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!!
ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ!!!Ο ΗΓΕΤΗΣ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!!!
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ!!!!
ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!!


(pentapostagma)

11 Σεπ 2014

11 Σεπτεμβρίου 2004: Συντρίβεται Chinook οδηγώντας στο θάνατο τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο και 15 επιβαίνοντες



Στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου «Σινούκ» συντρίβεται στο Πόρτο Κουφό, 5,5 ναυτικά μιλιά ανατολικά από την Αμπελο της Σιθωνίας, ενώ πετά με προορισμό το Άγιο Όρος, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος και άλλοι 15 άνθρωποι.

Το δυστύχημα προκαλεί πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, κυρίως όσον αφορά στην ύπαρξη ή μη πολιτικών ευθυνών.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν επίσης:

ο μητροπολίτης Πηλουσίου Ειρηναίος,
ο μητροπολίτης Καρθαγένης Χρυσόστομος,
ο επίσκοπος Μαδαγασκάρης Νεκτάριος,
ο αρχιμανδρίτης Αρσένιος, καθηγούμενος Ιεράς Μονής Μαχαιρά,
ο αρχιμανδρίτης Καλλίστρατος Οικονόμου,
ο διάκονος Νεκτάριος Κοντογιώργος,
ο Γεώργιος Μαύρος, νομικός σύμβουλος του Πατριάρχη,
ο Πάτροκλος Παπαστεφάνου, τεχνικός σύμβουλος του Πατριάρχη,
ο Γεώργιος Ξενουδάκης, σύμβουλος Τύπου του Πατριάρχη και δημοσιογράφος της εφημερίδας Τα Νέα,
ο Γεώργιος Παπαπέτρου, αδελφός του Πατριάρχη,
o Σπυρίδων Κουρσάρης, αστυνομικός της προσωπικής ασφαλείας του Πατριάρχη,
ο αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Παπασπύρου, διοικητής του 4ου ΤΕΑΣ, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Παναγιώτης Παπαναστασίου,
ο ανθυπασπιστής (ΤΧ) Στυλιανός Ράπτης,
ο αρχιλοχίας (ΤΧ) Παντελεήμων Χατζηβαγγάλης
και ο επιλοχίας (ΤΧ) Παναγιώτης Γολεγός.

(defencenet)

10 Σεπ 2014

"Κάτω τα χέρια από την πατρίδα μας! Κάτω τα χέρια από την πίστη μας!" Συγκλονιστική ομιλία του Μητροπολίτη Κορίνθου (video)



Πύρινος λόγος από τον μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο προς τους Χριστιανούς που προσήλθαν να τιμήσουν την Παναγία Γιάτρισσα στο Λουτράκι (7.9.2014)