24 Ιαν 2015

Εκπληκτική Ανακάλυψη! Φάε όσα σουβλάκια και όση πίτσα θέλεις χωρίς να πάρεις… ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ!




Θα ήθελες να τρώς πίτσα, σουβλάκια ή σοκολάτες και να μην παχαίνεις σίγουρα ε; Σουηδοί επιστήμονες έκαναν μια απίστευτη ανακάλυψη που θα αλλάξει σίγουρα τα δεδομένα των λιπαρών τροφών…

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λουντ, στη Σουηδία, ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση ενός υπερ-σνακ, μας προστατεύει από τα περιττά κιλά, όταν καταναλώνουμε τροφές με πολλά λιπαρά!

Ποιο είναι αυτό;

Ονομάζεται κόκκινο μύρτιλλο ή αλλιώς θαμνόμουρο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις σκανδιναβικές χώρες. Παράλληλα, αποδείχθηκε ότι μειώνει τη χοληστερόλη, όπως επίσης και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Στο πλαίσιο της μελέτης, η ερευνητική ομάδα έδωσε στα ποντίκια οκτώ διαφορετικά είδη μούρων: lingonberry, bilberry, βατόμουρο, crowberry, blackberry, δαμάσκηνο, blackcurrant και acai berry.

Μετά από τρεις μήνες, η ομάδα του κόκκινου μύρτιλλου είχε τα καλύτερα αποτελέσματα με μεγάλη διαφορά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το seleo.gr,τα ποντίκια δεν είχαν πάρει περισσότερο βάρος από τα ποντίκια που κατανάλωναν τροφές με λιπαρά.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ερευνητές, τα οφέλη του κόκκινου μύρτιλλου πιθανότατα οφείλονται στις πολυφαινόλες.


ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΕ ΣΙΤΑΡΟΧΟΡΤΟ



Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Όταν οι γιατροί είπαν στον 74χρονο Danny McDonald Dunaff από την Ιρλανδία ότι είχε μια πολύ σοβαρής μορφή καρκίνο του στομάχου που θα μπορούσε να τον σκοτώσει μέσα σε τρεις μήνες, εκείνος αποφάσισε να αγνοήσει τις συμβουλές τους, να υποβληθεί σε τοξικές χημειοθεραπείες, και να προσεγγίσει το πρόβλημά του διαμέσου της διατροφής. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Ντάνι τα πάει θαυμάσια χάρη στην καθημερινή κατανάλωση χυμού σιταρόχορτου, μια θρεπτική υπερτροφή που έχει εκπληκτικά οφέλη στην υγεία.

Σύμφωνα με την Sunday World, o Ντάνι έλαβε γνώση της κατάστασής του όταν βρέθηκε σε κρίση έλκους. Αφού έσπευσε στο νοσοκομείο από την αγροικία στην οποία ζει, οι γιατροί αγωνίζονταν να σταματήσουν την εσωτερική του αιμορραγία ώσπου διαπίστωσαν ότι είχε προσβληθεί από μια σοβαρή μορφή καρκίνου του στομάχου που είχε εξαπλωθεί σε όλο το σώμα του. Τον προειδοποίησαν ότι ο μόνος τρόπος να απαλλαγεί από αυτό, κατά τη γνώμη τους, ήταν να υποβληθεί σε συμβατική χημειοθεραπεία.


Ο Ντάνι όμως αποφάσισε να ερευνήσει κι άλλους τρόπους θεραπείας. Αργότερα ανακοίνωσε στους θεράποντες γιατρούς του, προς απογοήτευσή τους, ότι θα ακολουθήσει μια σπιτική θεραπεία που περιλαμβάνει σιταρόχορτο. Οι γιατροί τον προειδοποίησαν ότι θα «πέθαινε σε λίγες εβδομάδες» εάν δεν ακολουθούσε τη συμβουλή τους αλλά ο Ντάνι ήταν αποφασισμένος. «Είπα στους γιατρούς ότι δεν ήμουν έτοιμος να υποβληθώ στην θεραπεία που μου είχαν προτείνει» και όπως αποκάλυψε στην Sunday World «Ήξερα ότι αυτή η θεραπεία θα με σκότωνε».
Όμως η απόφαση αυτή του Ντάνι δεν ήταν βεβιασμένη. Ο Ντάνι είχε ακούσει από έναν φίλο του για τις καταπληκτικές θεραπευτικές ικανότητες του σιταρόχορτου. Με την πάροδο του χρόνου, ο Ντάνι είχε πειστεί ότι το σιταρόχορτο μπορεί να θεραπεύσει πληθώρα ασθενειών περιλαμβανομένου του καρκίνου. Έτσι αποφάσισε να καλλιεργήσει σιταρόχορτο στο αγρόκτημά του.
«Δεν ήξερα τι να περιμένω αλλά ήμουν αποφασισμένος να το δοκιμάσω» θυμάται ο Ντάνι. «Εντός επτά ημερών η αίσθηση καύσου που είχα στο πλευρό μου είχε φύγει και είχα αρχίσει να αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Σταμάτησα να παίρνω τα χάπια που μου είχαν συνταγογραφηθεί και δεν πήρα ούτε ένα από τότε. Ένα μήνα αργότερα, ο πόνος είχε εξαλειφθεί πλήρως και ήξερα ότι θεραπευόμουν. Το σιταρόχορτο έκανε τη δουλειά του.»


Ο Ντάνι όχι μόνο ήταν σε θέση να διακόψει την αγωγή των συνθετικών φαρμάκων που του είχαν συνταγογραφηθεί, αλλά κέρδισε και όλο το βάρος που είχε χάσει λόγω της χρήσης τους για την ασθένειά του. Ξεκίνησε με μία ουγγιά (περίπου 30 γρ) σιταρόχορτου τη μέρα και σταδιακά έφτασε τις 7 ουγγιές (περίπου 200 γρ). Ο Ντάνι θεράπευσε αποτελεσματικά τον καρκίνο του και αποτελεί μια ζωντανή απόδειξη της θαυματουργής αναγεννητικής δύναμης του σιταρόχορτου.
«Ξέρω ότι πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι το σιταρόχορτο δεν έχει την ικανότητα να σκοτώσει τον καρκίνο, αλλά εγώ είμαι μια ζωντανή απόδειξη ότι το κάνει», προσθέτει. «Κι αν και πολλοί γιατροί δεν θα το παραδεχτούν δημοσίως, σταδιακά πείθονται για τα οφέλη του σιταρόχορτου. Οι άνθρωποι με ρωτούν πως τα κατάφερα και εγώ τους λέω μόνο μια λέξη «Σιταρόχορτο»»
Εδώ μπορείτε να δείτε μία από τις μεθόδους που φτιάχνεται το σιταρόχορτο
Πηγές:
http://www.sundayworld.com
http://www.cancertutor.com
http://youtube.com
http://science.naturalnews.com
http://science.naturalnews.com
http://www.naturalnews.com
Προσοχή: Πάντα να ζητάτε τη συμβουλή του διατροφολόγου ή του γιατρού σας πριν αποφασίσετε να κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στη διατροφή σας
Πηγή: enallaktikidrasi.com
http://www.candianews.gr/2014/12/31/74chronos-ipostirizi-oti-nikise-ton-karkino-pinontas-sitarochorto/

http://ksipnistere.blogspot.com/2015/01/blog-post_502.html

20 Ιαν 2015

Στην Κύπρο ο πρώτος ναός αφιερωμένος στον Άγιο Παΐσιο



Tην ερχόμενη Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, θα τελεστούν τα εγκαίνια του πρώτου ναού, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Παΐσιο Αγιορείτη.

Η αγιοκατάταξη του Αγίου Παϊσίου Αγιορείτη, έγινε πρόσφατα από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο ναός, που βρίσκεται στην περιοχή του Τσιρείου σταδίου στη Λεμεσό, θα είναι αφιερωμένος στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη και τον Άγιο Παΐσιο Αγιορείτη.

Η τελετή των εγκαινίων, θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 τα ξημερώματα.

Πηγή:
LoveMyAll Team

19 Ιαν 2015

Τουρκία: Στο σφυρί ιστορική ελληνική εκκλησία για 450.000 ευρώ!



Ο Τούρκος μεσίτης Ömer Sicimoğlu έχει από το 2013 στην ιδιοκτησία του μια ιστορική ελληνική εκκλησία του 18ου αιώνα την οποία τώρα πουλά online στην τιμή των 450.000 ευρώ... Η εκκλησία βρίσκεται στην κεντρική επαρχία Καϊσερί της γειτονικής χώρας.

Ο μεσίτης δηλώνει στην εφημερίδα Hurriytet Daily News ότι το 2013 αγόρασε ο ίδιος την εγκαταλελειμμένη εκκλησία για δική του χρήση. Επίσης, αναφέρει ότι «η εκκλησία έχει σημαντική πολιτιστική αξία και αναζητά έναν αγοραστή που θα μπορέσει να την ανακαινίσει».

Ο Sicimoğlu έβαλε μια αγγελία για πώληση της ελληνικής εκκλησίας στο διαδίκτυο με τιμή πώλησης 450.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον μεσίτη ο δήμος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της εκκλησίας, αλλά αργότερα απέσυρε την πρότασή του.

Το ιστορικό κτήριο βρίσκεται μέσα σε έκταση 2.000 τ.μ και παρόλο που δεν είναι γνωστή η ακριβής ημερομηνία κατασκευής του, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία κτίστηκε τον 18ο αιώνα και ανακαινίστηκε το 1819.
(protothema)

18 Ιαν 2015

ΤΡΙΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ



ΤΡΙΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ
Ο διάβολος έχει τρία πλοκάμια. Για τους φτωχούς τον κουμμουνισμό, για τους πιστούς τον οικουμενισμό και για τους πλουσίους την μασσωνία.

 († Μακαρίου Ιερομονάχου, Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι σοφίας και χάριτος, Άγιον Όρος, σελ. 73


 ΗΛΙΑΣ  ΧΑΙΝΤΟΥΤΗΣ  17 ΙΑΝ  2012

πηγή:

13 Ιαν 2015

Ο Chip-ρας εξαγγέλει την "ηλεκτρονική κάρτα" [βίντεο]



«Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος,τόσο μεγάλο που, όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε" με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων. Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν το λαό να αγανακτήσει. Και τι θα πετύχουν με αυτό; Ακούστε" Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα. Θα λένε: Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεσθε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κτλ. πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου. Έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοί είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοί οι φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις».
Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελλόγλου (Βιβλίο "ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ")

"Θα σας δίνουν κάρτες για να σας συνηθίσουν μ' αυτές. Κι όταν κάποτε όλα τα συγκεντρώσουν σε μια κάρτα (ταυτότητα,διαβατήριο,δίπλωμα οδήγησης κλπ) αυτό θα είναι το σφράγισμα,να μην το πάρετε".
Γέροντας Παΐσιος

Σχετικό:
"Μέχρι που να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες, μπορεί νά 'ρθη η οργή του Θεού"

12 Ιαν 2015

Τσακίστηκαν οι τούρκοι πάνω στις Κυπριακές Βραχονησίδες !!!




ΤΣΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ! ΣΟΣ ΕΞΕΠΕΜΨΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ! Καπετάνιοι της τρομάρας που θέλουν να κυριαρχήσουν στα άγια νερά του Ελληνισμού! Δείτε αυτή τη στιγμή τη θέση των πλοίων!
Τσακίστηκε πάνω στις Κυπριακές Βραχονησίδες "Κλείδες", στη μύτη του Ακρωτηρίου της Καρπασίας του Αποστόλου Ανδρέα, το τουρκικό συνοδευτικό σκάφος "KOFSO", που ακολουθεί κατά πόδας το "Barbaros", παραβιάζοντας σωρηδόν τα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Το KOFSO εξέπεμψε SOS στις 10.30 το πρωί μετά από πρόσκρουσή του πάνω στους υφάλους του Αποστόλου Ανδρέα και έσπευσαν κοντά του από την κατεχόμενη Αμμόχωστο το Μπαρμπαρός και το άλλο βοηθητικό, υπό την προστασία τουρκικού πολεμικού, δύο άκατοι της λεγόμενης "Ακτοφυλακής", του Αττίλα, ένα τουρκικό ελικόπτερο και μία Κορβέτα, επειδή συν τοις αλλοις το κινδυνεύον πλοίο μετέφερε προσωπικό από το ερευνητικό σκάφος!
Το KOSFO πήρε νερά, έπαθε βλάβη στις μηχανές και είναι ακόμη αποτραβηγμένο πλάι στις ακτές, όπως φαίνεται στον χάρτη!

Παρότι οι νόμιμες κυπριακές αρχές θέλησαν να βοηθήσουν στο σήμα κινδύνου του πλοίου, οι Τούρκοι άλλαξαν συχνότητες!

Η ναυτοσύνη δεν είναι για όλους! Και πολύ περισσότερο για τους Τούρκους, που δεν τους πάει με τίποτα η θάλασσά μας! Και θα το μάθουν για τα καλά οι δόλιοι εισβολείς, όταν θα γίνει εκείνο που είπαν Πατρο-Κοσμάς και Γέροντας Παΐσιος...

πηγή: ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ!!!''ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΟΠΛΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!





Το πιο επικίνδυνο όπλο για τον άνθρωπο, που το χρησιμοποιούν επιχειρησιακά στην Ελλάδα από το 2005 και με αυτό ελέγχουν άμεσα και μπορούν να μεταβάλλουν μέσα σε 30 λεπτά της ώρας τον συναισθηματικό του κόσμο, εκτός από τούς αεροψεκασμούς, και τα HAARP, είναι αυτά που έχω αποκαλύψει με την έρευνά μου και που δεν έχει μιλήσει κανένας ποτέ γι' αυτά. Είναι τα χημικά νέφη συμπίκνωσης , με τα οποία διασκορπίζουν στην ατμόσφαιρα ουσίες καταστολής, για να μην αντιδρούν έντονα οι άνθρωποι και οι υπόηχοι που μπορούν να μεταβάλλουν το συναισθηματικό κόσμο του ανθρώπου, το ηθικό και την διάθεση και όλα δια μέσου του εγκεφάλου, γιατί οι χαμηλές συχνότητες εγείρουν διαφορετικά συναισθήματα. Αλλα στα 9.1 Hz, άλλα στα 9.2 Hz, άλλα στα 9.7 κ.ο κ.

Ανάλογα δε με τον χαρακτήρα και το υποσυνείδητο του κάθε ανθρώπου, ο δείκτης του συναισθηματικού του κόσμου μεταβάλλεται παρομοίως. Όσοι νομίζουν ότι τόσες αυτοκτονίες είναι φυσιολογικές, αυτοί δεν γνωρίζουν τι μπορούν να κάνουν στον άνθρωπο οι υπόηχοι. Αλλά και οι πονοκέφαλοι, οι ζαλάδες και η τάση για εμμετό είναι βλάβες που προκαλούν οι υπόηχοι.

Εχω στοιχεία από την έρευνα για χιλιάδες μηχανήματα και εγκαταστάσεις σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Σε ορεινές περιοχές βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των χημικών νεφών συμπίκνωσης, αλλά οι πιο επικίνδυνες εγκαταστάσεις , των υπόηχων είναι εντός των πόλεων.

Και εδώ και τέσσερις ΜΗΝΕΣ από τον κρατικό μηχανισμό επικρατεί “Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ”.

Αλλά το γιατί, είναι πλέον ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ.

Ποιός θα διέταζε μία έρευνα, που θα ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ως ένοχο;

Αλλά για να ασχολούνται με κάτι οι “συνομωσιολόγοι” έχουν κάνει το εξής: Έχουν κάνει οι ίδιοι διαρροές και έχουν δώσει “τροφή” στους ανθρώπους για να ψάχνονται και να ασχολούνται με “αεροπλάνα και βαπόρια”, δηλαδή με ιστορίες που κουβεντιάζουμε για να κουβεντιάζουμε, λέγοντας ο καθένας ότι ακούμε ή ότι οι ίδιοι διαρρέουν, χωρίς όμως να μπορούμε να αποδείξουμε τίποτα με χειροπιαστά στοιχεία.

Έχουν κάνει το κόλπο του ταχυδακτυλουργού που αποσπά την προσοχή σου με κάτι άλλο για να μην κοιτάς εκεί που πρέπει. Μας βάζουν να κοιτάμε και να μιλάμε για τα αεροπλάνα που ούτε μπορούμε να τα ελέγξουμε, ούτε να τα σταματήσουμε, ενώ αυτοί έχουν τις εγκαταστάσεις ελέγχου των ανθρώπων στη γη και όχι μόνο στη γη, αλλά δίπλα από το σπίτι μας.

Ο “φίλος” σας και “αποκαλυπτικός” Δ.Λ, σας λέει για τα αστρόπλοια και τους μετεωρίτες. Γιατί δεν σας έχει πει τίποτα για τα χημικά νέφη συμπίκνωσης και τις εγκαταστάσεις υπόηχων εντός των πόλεων; Εγώ του έχω στείλει με συστημένη επιστολή, υλικό και φωτογραφίες για τα νέφη συμπίκνωσης από το 2008. Γιατί δεν έχει πεί τίποτα; Δεν τα έχει δει ακόμα;

Και τώρα που μπορούμε να αποδείξουμε τα πάντα γιατί έχουμε χειροπιαστά στοιχεία, ΓΙΑΤΙ τώρα όλοι κάνουν τους ανήξερους και σφυρίζουν αδιάφορα;

Για αστρόπλοια και αεροπλάνα που δεν μπορούμε να αποδείξουμε τίποτα, μας λένε. Γι' αυτά όμως που μπορούμε να τα αποδείξουμε “ΓΑΡΓΑΡΑ”.

Γι'αυτό θα κάνω και μία μεγάλη “ΠΡΟΦΗΤΙΚΉ” αποκάλυψη και ας έρθουν να με αντικρούσουν.

Τα γεγονότα στην Ιερισσό της Χαλκιδικής και το μένος της αστυνομίας να τρομοκρατήσει τους ανθρώπους, δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τη λειτουργία των ορυχείων. Ξέρετε γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν χρειάζεται, ούτε είναι αναγκαίο να καταστραφεί το δάσος για να λειτουργήσει το χρυσορυχείο.

Όλη αυτή η καταστροφή γίνεται για να βρεθεί ο χώρος και να γίνουν εγκαταστάσεις υπόηχων. Άλλωστε, ο λόγος που οι κάτοικοι εκεί μπορούν ακόμα και αντιδρούν, είναι διότι δεν υπάρχουν κοντά τους εγκαταστάσεις υπόηχων, γι' αυτό και θέλουν να φτιάξουν εγκαταστάσεις υπόηχων, πολύ μεγάλης ισχύος. Όχι για να ελέγξουν μόνο τη συνείδηση και τον νου, στους “ατίθασους” κατοίκους της Ιερισσού, αλλά (ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ) επειδή οι υπόηχοι ταξιδεύουν διανύοντας τεράστιες αποστάσεις με ελάχιστες απώλειες, χωρίς να εμποδίζονται από φυσικά εμπόδια, είναι το πιο κοντινό σημείο για να έχουν πρόσβαση στον έλεγχο του νου, στους μοναχούς του Αγίου Όρους.

Νομίζω ότι ήταν ώρα να γίνει γνωστό σε όλους. Για να μπορέσουν να δικαιωθούν οι γενναίοι κάτοικοι της Ιερισσού και να λάβει γνώση και η κοινότητα του Αγίου Όρους και βρίσκουν δικαιολογία για την κατασκευή, δήθεν ότι είναι εγκαταστάσεις του χρυσορυχείου. Όπως βρήκαν δικαιολογία και κατασκεύασαν τόσες χιλιάδες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα μαζί με τα Ολυμπιακά έργα, τους μεγάλους περιφεριακούς Αθήνας και Θεσσαλονίκης, την Εγνατία οδό την Αττική οδό και όπου έχει γίνει μεγάλο “δημόσιο” έργο στην Ελλάδα, μαζί έχουν γίνει και εγκαταστάσεις υπόηχων.

ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.
ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΛΑΟ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας-ερευνητής
giannis_lampropoulos@yahoo.com

1 Ιαν 2015

Μέγας Βασίλειος, το λιοντάρι του Χριστού



Ἕνα ντοκιμαντὲρ γιὰ τὴν ζωή, τὶς ἰδέες καὶ τὸ κοινωνικὸ ἔργο τοῦ Μ. Βασιλείου, τὰ γυρίσματα τοῦ ὁποίου ἔγιναν στὴν Ἑλλάδα, τὴν Τουρκία, τὴν Ἰταλία καὶ τὴν Συρία.

Ὁ Βασίλειος γεννήθηκε τὸ 330μ.Χ στὴν Καισάρεια τῆς Καππαδοκίας. Σπούδασε φιλοσοφία, ἰατρική, μαθηματικὰ καὶ ρητορικὴ στὴν Ἀθῆνα. Πολέμησε τὶς αἱρέσεις καὶ ἀντιτάχθηκε στὶς αὐθαιρεσίες τῆς ἐξουσίας. Τὸ 367-368 ἔπληξε τὴν περιοχὴ τῆς Καισάρειας λιμός. Ὁ Βασίλειος πούλησε τὴν τεράστια οἰκογενειακή του περιουσία, στηλίτευε τοὺς μαυραγορῖτες, ὀργάνωνε λαϊκὰ συσσίτια καὶ μερίμνησε γιὰ τὰ παιδιὰ ὄχι μόνο τῶν χριστιανῶν ἀλλὰ καὶ τῶν ἑβραίων καὶ τῶν εἰδωλολατρῶν, χωρὶς καμία διάκριση.

Ὅταν ἔγινε ἀρχιεπίσκοπος... τὸ 370, ἔχτισε τὴ Βασιλειάδα, ἕνα συγκρότημα ἀπὸ νοσοκομεῖα, γηροκομεῖα, λεπροκομεῖα, ὀρφανοτροφεῖα καὶ σχολεῖο γιὰ τὴν ἐπαγγελματικὴ κατάρτιση ὅσων ἤθελαν νὰ μάθουν μία τέχνη. Ἡ Βασιλειάδα εἶναι τὸ πρῶτο γνωστὸ στὴν ἱστορία κοινωνικὸ ἵδρυμα, μία ὁλόκληρη πολιτεία ποὺ φιλοξενοῦσε 30.000 ἀνθρώπους. Ὁ Βασίλειος διακήρυττε ὅτι ἡ ἐλεημοσύνη ἀπὸ μόνη της δὲν ἀποτελεῖ ἀπάντηση στὴ φτώχεια, ἀντίθετα μόνη ἀπάντηση εἶναι ἡ ἐργασία καὶ ἡ δίκαιη κατανομὴ τῶν ἀγαθῶν:

«Ἐσὺ δὲν εἶσαι πλεονέκτης; Δὲν εἶσαι ἅρπαγας; Δὲν κρατᾶς γιὰ τὸν ἑαυτό σου ὅσα σου δόθηκαν γιὰ νὰ τὰ διαχειρισθεῖς πρὸς ὄφελος ὅλων; Αὐτὸς ποῦ γδύνει τὸν ντυμένο θὰ ὀνομαστεῖ λωποδύτης, ἀλλὰ αὐτὸς ποῦ δὲν ντύνει τὸν γυμνὸ μήπως δὲν ἀξίζει αὐτὴ τὴν ὀνομασία; Τὸ ψωμὶ ποὺ ἀποθηκεύεις εἶναι τοῦ πεινασμένου, τὰ ροῦχα ποὺ συσσωρεύεις εἶναι τοῦ γυμνοῦ, τὰ παπούτσια ποὺ τὰ 'χεις καὶ σαπίζουν εἶναι τοῦ ξυπόλυτου, τὰ λεφτὰ ποὺ θάβεις γιὰ νὰ μὴ στὰ κλέψουν εἶναι τοῦ φτωχοῦ. Εἶναι τόσοι αὐτοὶ ποὺ ἀδικεῖς ὅσοι αὐτοὶ ποὺ θὰ μποροῦσες νὰ βοηθήσεις.»

«Τελειότατη κοινωνία ὀνομάζω αὐτήν, ὅπου ἔχει καταργηθεῖ ἡ ἰδιοκτησία, ἔχουν ἐκλείψει οἱ προσωπικὲς διαφορὲς καὶ ἔχουν ἐξαφανιστεῖ οἱ ἔριδες καὶ οἱ φιλονικίες. Εἶναι ἡ κοινωνία ὅπου ὅλα εἶναι κοινά. Οἱ πολλοὶ εἶναι ἕνας καὶ αὐτὸς ὁ ἕνας δὲν ὑπάρχει μόνος του, ἀλλὰ ζεῖ μέσα στοὺς πολλούς.»

Δὲν εἶσαι μόνος

Ἡ σειρὰ «Δὲν εἶσαι μόνος» περιλαμβάνει 10 ἐπεισόδια, πραγματεύεται πανανθρώπινες ἀξίες ποὺ ἐκφράστηκαν σὲ κοινωνίες τοῦ παρελθόντος καὶ στηρίζεται στὰ Πατερικὰ κείμενα, τὸ Εὐαγγέλιο, σὲ κείμενα θεωρητικά, κείμενα φιλοσοφικά, κείμενα δοξαστικά, καὶ πολλὲς φορὲς προφητικά.

Αὐτὰ τὰ κλασσικὰ κείμενα περιέχουν τὴν πεῖρα καὶ τὴ σοφία αἰώνων, ἀπὸ τὴν ἀρχαιότητα μέχρι σήμερα, καὶ συνδέονται μὲ τὰ σημερινὰ προβλήματα τοῦ ἀνθρώπου, ἀνοίγοντας ἕναν γόνιμο διάλογο.

Εἶναι ἕνας λόγος ποὺ γράφτηκε ἐδῶ καὶ δυόμιση χιλιετίες ἐπίκαιρος;

Σὲ ποιὰ κοινωνία ἀπευθυνόταν;

Τί κοινὸ ἔχει μὲ τὴ σημερινή;

Μπορεῖ νὰ βοηθήσει τὸν ἄνθρωπο σὲ μία ἄλλη ὀπτική, ἕναν διαφορετικὸ προσανατολισμὸ καὶ μία ἐπαναξιολόγηση τῆς πορείας τοῦ σήμερα;

Αναδημοσίευση από: Ρωμαίικο Οδοιπορικό

http://churchofagianapa.blogspot.com/

Ανακαλύφθηκε υπόγεια πόλη 5.000 ετών στην Καππαδοκία




Με το στόμα ανοιχτό έμειναν ερευνητές στην Καππαδοκία, οι οποίοι ανακάλυψαν την μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στον κόσμο, ηλικίας 5.000 ετών.

Οπως αναφέρει ο Independent, η υπόγεια πόλη βρέθηκε στην ιστορική Καππαδοκία, στην περιοχή Νεβσεχίρ, ενώ, ο δήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε τις υπόλοιπες αντίστοιχες πόλεις που έχουν βρεθεί ως «κουζίνες» μπροστά στο μέγεθος της νέας ανακάλυψης.

Οι επικεφαλής των ερευνών σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για κάποια γνωστή υπόγεια πόλη, ωστόσο, οι διάδρομοι των τούνελ φθάνουν τα επτά χιλιόμετρα.



Ο επικεφαλής της διοίκησης της οικιστικής ανάπτυξης της χώρας, Mehmet Ergün Turan δήλωσε ότι η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια υπόγειων διεργασιών.

Δεν είναι κάποια γνωστή υπόγεια πόλη. Οι διάδρομοι των τούνελ φτάνουν τα 7 χιλιόμετρα!

«Σταματήσαμε όλες τις εργασίες που κάναμε στην περιοχή όταν τη βρήκαμε», είπε στην Hurriyet ο Μεχμέτ Εγούν Τουράν, επικεφαλής της διοίκησης της οικιστικής ανάπτυξης της χώρας.

Πριν έρθει στο φως η υπόγεια πόλη, οι αρχές είχαν δώσει μέχρι τώρα για τις εργασίες που έκαναν 90 εκατ. Λίρες, ωστόσο, ο υπεύθυνος σημείωσε πως η εν λόγω χασούρα δεν είναι σημαντική απώλεια δεδομένου της ιστορικής ανακάλυψης που έγινε.

Το πάνω τμήμα της πόλης έγινε αντιληπτό από πέρυσι, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε γίνει γνωστό το μέγεθος της ανακάλυψης.
Ηδη έχουν ανασκαφεί και μελετούνται 44 ιστορικά αντικείμενα.

Μέχρι σήμερα, η πιο γνωστή υπόγεια πόλη στην περιοχή ήταν εκείνη που βρέθηκε στην πόλη Ντερινκούγιου το 1963. Τότε ένας τοίχος σπηλαίου γκρεμίστηκε και αποκάλυψε μια υπόγεια πόλη βάθους πάνω από 90 μέτρα. 
(iefimerida)

Όπου γης και να σκάψεις, κάτι ελληνικό θα βρεις.!!!

Ευλογημένη και Καλή Χρονιά!!!