31 Οκτ 2015

ΓΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ"



ΕΚΤΑΚΤΟ

ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

Η είδηση έχει ως εξής: Ο πατήρ Ανανίας Κουστένης, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος που κάνει κάθε Τετάρτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, στο ομώνυμο γηροκομείο στα Εξάρχεια, ανακοίνωσε στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα, στο κήρυγμά του την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής μας εορτής, τα εξής:

Επικοινώνησα με Αίγινα ( Γερόντισσα Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος ) και μου είπαν ότι Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΑΙΣΘΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ:
" Ο τόπος αυτός δεν είναι δικός σας και σύντομα θα φύγετε ".

Να υπενθυμήσουμε και τα εξής σημαντικά:
Ο Άγιος Νεκτάριος εμφανίστηκε προ ετών σε γριούλες Τουρκάλες, στη γειτονιά που μεγάλωσε ο Άγιος στην ανατολική Θράκη, και τους είπε ότι: " Ο τόπος αυτός δεν είναι δικός σας κι απ'εδώ θα φύγετε ".

Συμπέρασμα: Άρα ο Άγιος Νεκτάριος, κατ'εντολή του αγαπημένου μας Ναζωραίου Ιησού Χριστού, έχει πάρει σκούπα και τη χρησιμοποιεί!

ΓΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ: " ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ"

                                                                ΑΧΕΠΑ, ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗ      29 - 10 - 2015
                                 Αναστασίας Ρωμαίας Οσιομάρτυρος, Αβραάμ και Μαρίας Οσίων

Η συνάντηση με τον Άγιο Φιλοθεΐτη Μοναχό έγινε λίγες μέρες πριν βγω από το Άγιο Όρος και εισαχθώ για θεραπεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ήταν δηλαδή μεταξύ 10ης και 14ης Οκτωβρίου. Έγινε μεταξύ μας ο τυπικός και ουσιαστικός Αγιορείτικος χαιρετισμός, και μετά βρήκα χρόνο να ρωτήσω αν έχει υπόψιν του κάτι καινούργιο, κάτι νεώτερο από τον πατέρα όλων των Αγιορειτών Μοναχών, και ιδιαίτερα πατέρα των Φιλοθεϊτών Μοναχών, Άγιο Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας. Η απάντηση που ήρθε αυθορμήτως κι εγκαρδίως από το Φιλοθεΐτη πατέρα ήταν η εξής: " Ο γέροντας Εφραίμ είπε : " Είμαστε στο και πέντε " ".

Ο αγώνας και η αγωνία να μάθουμε όλοι, οι αγαπώντες τον Ιησού Χριστό μας, τις αλήθειες, που ο Άγιος Θεός αποκαλύπτει στα καθαρά κι άγια παιδιά του, όπως ο γέροντας Εφραίμ, ας είναι μία διαρκή προσπάθεια να δείξουμε την αγάπη μας προς αλλήλους, όπως ο Άγιος Θεός μας μάς έχει ζητήσει. 

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, για να ευαρεστήσουμε το Θεό μας, την Παναγία μας και τους Αγίους μας, ας τρέξουμε όλοι προς την ειλικρινή και μακροχρόνια μετάνοια!


Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη
Παναγία Αρβανίτισσα
να σας ευλογούν.
Γέρων Νεκτάριος Μοναχός
Αγιορείτης

πηγή: hggiken

Συμφώνησαν Ορθόδοξοι, Ρωμαιοκαθολικοί και Κόπτες σε κοινό εορτασμό του Πάσχα;



Ετοιμάζουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό για τον εορτασμό του Πάσχα; Είναι δυνατόν να έχουν συμφωνήσει Ορθόδοξοι, Ρ/καθολικοί και Κόπτες για κοινό εορτασμό και να φέρουν την Χριστιανοσύνη προ τετελεσμένου; Πληθώρα ερωτημάτων, τα οποία ζητούν άμεσες απαντήσεις, προκύπτουν από μια περίεργη ανάρτηση σε κόπτικη ιστοσελίδα σύμφωνα με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ και οι τρεις προαναφερθείσες πλευρές είναι έτοιμες να προχωρήσουν στην οδό του κοινού εορτασμού άμεσα!

Το περασμένο καλοκαίρι πολύς λόγος έγινε για την πρόταση του Πάπα Φραγκίσκου για κοινό εορτασμό του Πάσχα Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών. Μια πρόταση που από ότι φαίνεται εξετάζει σοβαρά και το Φανάρι όπως ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποκάλυψε λέγοντας χαρακτηριστικά "Το εξετάζουμε, αλλά κάποιες εθνικές εκκλησίες αντιδρούν" σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα LA STAMPA.

Συγκεκριμένα όπως είχε αποκαλύψει στις 20 Ιουνίου το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ, ενώ οι υπόλοιποι ασχολούνταν με την παπική εγκύκλιο για το περιβάλλον, ο κ. Βαρθολομαίος είχε πει:

""Η Ορθόδοξη Εκκλησία συζητά το ενδεχόμενο για μια ενιαία ημερομηνία για τον εορτασμό του Πάσχα, την εορτή των εορτών, περισσότερο από μισό αιώνα. Στην πραγματικότητα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το μεγάλο ιερό Συμβουλίο που έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος στην Κωνσταντινούπολη, την Πανορθόδοξη, έχουν εξεταστεί διάφορες επιλογές σε επιστημονικό και λειτουργικό επίπεδο, για αυτό το ενδεχόμενο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα μετά τη διάλυση του Σιδηρού Παραπετάσματος, σημαντικά στοιχεία μέσα σε μερικές εθνικές εκκλησίες έχουν δυστυχώς αντισταθεί σε αυτήν την ιδέα της αλλαγής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια συμφωνία σχετικά με μια κοινή καθορισμένη ημερομηνία για τον εορτασμό του Πάσχα θα είναι ένα πλεονέκτημα ιδιαίτερα για τους Χριστιανούς που ζουν στην Αμερική, στη Δυτική Ευρώπη και την Ωκεανία. Αλλά ανεξάρτητα από το αν εσείς προσωπικά συμφωνείτε ή όχι, μια τέτοια πρόταση θα πρέπει να αποφασιστεί από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ενότητα του ορθόδοξου κόσμου."

Ο κοινός εορτασμός του Πάσχα δεν είναι κάτι τόσο απλό και από ό,τι φαίνεται ενστάσεις δεν υπάρχουν μόνο από κάποιες εθνικές εκκλησίες όπως δηλώνει ο κ. Βαρθολομαίος. Ιεράρχες κοντά στο Πατριαρχείο έχουν εκφράσει προβληματισμό. Ο Μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος δήλωσε πρόσφατα: «Άραγε, η κοινή ημερομηνία διά το Άγιον Πάσχα θα είναι ενότης της Χριστιανοσύνης ή μία νέα ρήξις και διαίρεσις του Ορθοδόξου κόσμου, με ανυπακοήν, αγνωμοσύνην και ανταρσίαν, λαμβάνοντες υπ' όψιν τα σημερινά δεδομένα;». Ο Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος επίσης σε συνέντευξή του στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ δήλωνε "Οι Καθολικοί θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο καθορισμού του Πάσχα"...

Η ρωσική αντίδραση

Η ρωσική αντίδραση για την πρόταση περι κοινού εορτασμού ήρθε προ μηνών από τα χείλη του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα. Σε ερώτημα αναφορικά με την πρόταση του ποντίφικα για μια συγκεκριμένη ημερομηνία του εορτασμού του Πάσχα των Ρ/Καθολικών και των Ορθοδόξων ο κ. Ιλαρίωνας αρχικά τοποθετήθηκε θετικά, αλλά διευρκίνισε πως "το νόημά της πρέπει να αποσαφηνιστεί". "Τι σημαίνει "να ορίσουμε μια σταθερή ημερομηνία"; Μήπως αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη ημερομηνία στο ημερολόγιο, στις 25 Μαρτίου ή 25 Απριλίου ή άλλοτε; Ή η ιδέα είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα υπολογισμού της ημερομηνίας του Πάσχα για όλες τις χριστιανικές εκκλησίες;" σχολίασε.

Συνέχισε επικαλούμενος τον υπολογισμό της ημερομηνίας του Πάσχα με βάση τις αρχές που έχουν θεσπιστεί από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας το 325, η οποία όρισε πως το Πάσχα θα πρέπει να εορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία.

" Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ακολουθεί επίσης αυτό τον υπολογισμό του Πάσχα, αλλά με κάποιες μικρές διαφορές από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Για παράδειγμα, το επόμενο έτος θα έχουμε διαφορετικές ημερομηνίες του Πάσχα, ενώι το 2017 θα συμπίπτουν" τόνισε και έθεσε τον εξής όρο: "Αν η εκκλησία επιστρέψει στο σύστημα υπολογισμού, που υπήρχε στην πρώτη χιλιετία, θα είμαστε ικανοποιημένοι. Επειδή πιστεύουμε ότι η βάση της Ένωσής μας είναι αυτή η πρώτη χιλιετία".

Η αποκάλυψη

Είναι δυνατόν λοιπόν όλες αυτές οι ενστάσεις και οι προβληματισμοί να πέρασαν απαρατήρητοι; Πάντως η κοπτική ιστοσελίδα "Κοπτική Αλληλεγγύη" αναφέρει πως ο Πάπας συμφώνησε σε πρόταση του Πατριάρχη των Κοπτών Ταουάντρου για κοινό εορτασμό και συμπληρώνει πως επίσης την πρόταση έχουν αποδεχτεί ο Κόπτης Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος-Εφραιμ, αλλά και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος!

Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι η πρόταση του Κόπτη αφορά τη δεύτερη Κυριακή του Απριλίου, ως ημέρα του κοινού εορτασμού.


πηγή prisonplanet.gr
agioritikovima

Νέα ύβρις του πάπα Φράνσις κατά του Χριστού - video




Αφού ο πάπας που εξυμνεί διαρκώς φανερά και αδιάκοπα τον LUCIFER στις καθολικές ακολουθίες είχες πει ότι ο Χριστός κατέληξε στην αποτυχία πάνω στον σταυρό, σε σύνοδο που έγινε με θέμα την οικογένεια, έριξε και πάλι το φαρμάκι της θολοκουλτούρας, προκαλώντας και πάλι τα σχόλια των ίδιων των καθολικών.

Δείτε το βίντεο που εξυμνούν τον LUCIFER.


Δώρησε στους συνέδρους μία ανάγλυφη οικόνα με τρεις φιγούρες που φέρουν φωτοστέφανα. Ο καλλιτέχνης που την φιλοτέχνησε, είπε ότι του ζήτησαν να σκαλίσει τον Ιωσήφ, την Παναγία (την Μαίρη, όπως λένε αυτοί) και τον Ιησού σαν μωρό.

Αυτό αντίκειται ως ύβρις απέναντι στα χριστιανικά πιστεύω, αφού η Παναγία ως μόνος βιολογικός γονέας του Χριστού, μόνη της πρέπει να  απεικονίζεται με τον Χριστό, αφού ο Ιωσήφ δεν ήταν ο πατέρας Του. Αμέσως όλοι υπονόησαν ότι ο πάπας, μας λέει ότι ο Ιωσήφ ήταν ο βιολογικός πατέρας του Χριστού.

Τα πράγματα όμως χειροτερεύουν, διότι ο ίδιος ο πάπας, στις ακολουθίες, λέει ότι ο LUCIFER,  είναι ο πατέρας του Χριστού, οπότε δεν απεικονίζεται ο Ιωσήφ, αλλά ο ενσαρκωμένος Σατανάς.

Υπάρχει και άλλο σενάριο, που λέει, ότι ο πάπας, λόγω της συνόδου για την στήριξη της οικογένειας, ήθελε να δείξει ότι και ο Χριστός είχε κάνει οικογένεια, οπότε ο άνδρας είναι ο Χριστός, η γυναίκα η Μαρία η Μαγδαληνή και το μωρό ο γιός τους, όπως ισχυρίζονται οι ILLUMINATI και όλο το κακό συναπάντημα του Σατανά.


πηγή: prisonplanet.gr

29 Οκτ 2015

Πάπας Φραγκίσκος: Oλοι οι Χριστιανοί, έχουν εβραϊκές ρίζες!

Στο ακριτικό νησί Αρκοί έγινε παρέλαση με μόλις δύο μαθητές [εικόνες]



Οι Αρκοί είναι ένα ακριτικό νησί του Αιγαίου με λίγες δεκάδες μόνιμους κατοίκους, που βρίσκεται μερικά μίλια νοτιότερα από την Σάμο και την Ικαρία.

Και μπορεί το σχολείο του νησιού να έχει μόλις δύο μαθητές, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον δάσκαλό τους να πάρει τα παιδιά και να παρελάσουν κανονικά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Και οι εικόνες από το ακριτικό νησί είναι χαρακτηριστικές και συγκινητικές.




Στην απογραφή του 2011 υπήρχαν 44 κάτοικοι στο ακριτικό νησί. Η επιφάνεια του νησιού είναι μόλις 6,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει μήκος ακτών 25 χιλιόμετρα. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Πάτμου.

Με το όνομα Αρκοί συχνά αναφέρεται ολόκληρο το σύμπλεγμα των νησιών που βρίσκονται γύρω από το μεγαλύτερο νησί, τους Αρκιούς. Στο σύμπλεγμα των Αρκιών εκτός από το ομώνυμο μεγαλύτερο νησί συμπεριλαμβάνονται τα νησιά: Αργελούσσα, Μάραθος (ή Μαράθι), Καλόβολος, Σπολάτο, Μακρονήσι, Στρογγυλή, Κούμαρος, Αβάπτιστο, Ψαθονήσι, Τσούκα, Σμινερονήσι και Τσουκάκι.

Τα αξιοθέατά του είναι ένα κάστρο, ίσως ελληνιστικών χρόνων, και ένα σπήλαιο (του κλέφτη Βότση) στην τοποθεσία Χάλαρο, το οποίο μπορεί να χωρέσει 100-140 άτομα. Εκεί κατέφυγαν το 1943 οι κάτοικοι όταν την περιοχή τη βομβάρδιζαν οι Γερμανοί.

Το νησί έχει τρεις εκκλησίες: την Παναγία την Παντάνασσα, τους Αγίους Αναργύρους και τον Σωτήρα.

Στους Αρκιούς μπορεί να φιλοξενηθούν (διανυκτέρευση σε δωμάτια) ως 50 άτομα.






πηγή: iefimerida.gr

28 Οκτ 2015

Ο φοβερός λόγος του π.Νικολάου Μανώλη για το Έπος του 40 και το χειροκρότημα του εκκλησιάσματος [mp3 - 2015]



    Κήρυγμα 28/10/2015
    Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015 - Της Φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας και της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940
    Ελληνορθόδοξος πανηγυρικός Λόγος του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη για την διπλή, εκκλησιαστική και εθνική, Εορτή. Αξιοσημείωτο γεγονός υπήρξε στο τέλος του Λόγου, το αυθόρμητο χειροκρότημα του εκκλησιάσματος. 
Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης.    

    Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης επί 26 έτη, για λόγους Πίστεως (ως γνωστόν ο π. Νικόλαος δίνει μεγάλες μάχες εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που έχει αλώσει τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής ηγεσίας), από τις 21 Μαῒου 2015μετατέθηκε αναγκαστικά, με εντολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας.

Παρακολουθείστε το βίντεο:

22 Οκτ 2015

Γιατί ο αγώνας κατά της Κάρτας του Πολίτη πρέπει να δοθεί ΤΩΡΑ!


alt

ΑΥΡΙΟ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...
Η προσπάθεια να μας πείσουν ότι το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου θα φέρει την λύση σε όλα τα προβλήματα της χώρας έχει αρχίσει να γίνεται πολύ έντονος, στα επίπεδα της πλύσης εγκεφάλου όπως ξέρουν πολύ καλά να κάνουν τα ελληνόφωνα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Ο στόχος τους την παρούσα στιγμή είναι η ταυτόχρονη επιβολή χρήσης μίας κάρτας, της λεγόμενης Κάρτας του Πολίτη με την οποία διαφημίζουν κυρίως ότι θα λυθούν όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα και θα παταχθεί η φοροδιαφυγή.

Την ίδια στιγμή οι ενστάσεις και τα πρακτικά προβλήματα που θα προκύψουν στην εφαρμογή της χρήσης της Κάρτας του Πολίτη αποσιωπούνται και δεν ακούγεται ο αντίλογος.

Κανείς δεν αναφέρεται στα κενά ασφαλείας για την εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος!

Αυτό πιστεύουμε ότι συμβαίνει, ώστε αφού παγιωθεί ως απαραίτητη η χρήση της Κάρτας του Πολίτη, τότε να αρχίσουν οι ίδιοι να προβάλλουν όλες τις αδυναμίες ώστε να περάσουν στον τελικό στόχο τους που είναι ενδεχομένως κάποιο εμφύτευμα μέσα στο ίδιο το ανθρώπινο σώμα ώστε να μην υπάρχει θέμα ταυτοποίησης και αλλοίωσης των δεδομένων.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, τον αγώνα κατά της Κάρτας του Πολίτη οφείλουμε να τον δώσουμε ΤΩΡΑ με το μεγαλύτερο σθένος!

Αύριο, τα κενά ασφαλείας του συστήματος δηλ. αυτά που ακριβώς αποσιωπούν σήμερα, θα μας τα ...επισημαίνουν καθημερινά για να μας επιβάλουν τον τελικό τους στόχο...

πηγή: hggiken 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Άποψη Διαχειριστή

Ξέρουμε ότι όταν ένα πράγμα είναι καλο το παίρνουμε όταν δεν είναι καλο δεν το παίρνουμε,
σε αυτή την περίπτως που δεν είναι καλο δεν κοιτάζουμε μα και μα και μου.
ΤΈΛΟΣ δεν είναι καλο δεν το παίρνουμε.

Αυτό είναι να είσαι σωστός  Χριστιανός Ορθόδοξος να μαρτυρήσεις τώρα για να μην μαρτυρας αιώνια...


21 Οκτ 2015

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Σήμερα κάνει θραύση η Μοιχεία [ΒΙΝΤΕΟ 2015]



Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Σήμερα κάνει θραύση η Μοιχεία [ΒΙΝΤΕΟ 2015]
Ομιλία του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης π. Νικολάου Μανώλη.

16 Οκτ 2015

Σε 5 χρόνια στα καταστήματα τα πρώτα μπέργκερ με κρέας εργαστηρίου



Οι Ολλανδοί επιστήμονες που έχουν πρωτοπορήσει στη δημιουργία κρέατος στο εργαστήριό τους, δήλωσαν ότι σε πέντε περίπου χρόνια το κρέας τους θα σερβίρεται ως χάρμπουργκερ στα καταστήματα.

Ο Μαρκ Ποστ του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ και οι συνεργάτες του, όπως δήλωσαν στο BBC, δημιούργησαν ήδη μια εταιρεία για να κάνει το κρέας τους πιο εύγευστο, φθηνότερο και εμπορικά αξιοποιήσιμο.

Η επιστημονικη ομάδα είχε κάνει μια πρώτη επίδειξη -μαγείρεμα και φάγωμα- του εργαστηριακού κρέατος στο Λονδίνο προ διετίας και από τότε το έχουν βελτιώσει κι άλλο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τώρα, οι Ολλανδοί δηλώνουν βέβαιοι ότι «όταν το κρέας μας βγει στην αγορά, ως εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό κρέας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα δυσκολευθούν να μην το αγοράσουν για ηθικούς λόγους».

Αρχικά θα μπορεί κανείς να παραγγείλει το εργαστηριακό κρέας από την εταιρεία των επιστημόνων Mosa Meat (στην οποία συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ), αλλά, όπως προσδοκούν, όταν η τιμή του πέσει αρκετά, το εμπορικό προϊόν τους θα διατίθεται πλέον ακόμη και στα σούπερ-μάρκετ.

Το «μπέργκερ» που φτιάχνεται από βλαστικά κύτταρα, χρησιμοποιεί 45% λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή (καλλιέργειά) του σε σχέση με το συμβατικό μοσχαρίσιο κρέας, εκλύει 96% λιγότερα «αέρια θερμοκηπίου» στο περιβάλλον και απαιτεί 99% λιγότερη γη, αφού καταργείται η ανάγκη της κτηνοτροφίας.

Η Mosa Meat, που θα απασχολεί 25 άτομα, θα πρέπει όμως πρώτα να βρει ένα τρόπο για την μαζική παραγωγή του εργαστηριακού κρέατος, χωρίς να αποκλείει ότι θα χρησιμοποιήσει ακόμη και την τρισδιάστατη εκτύπωσή του γι' αυτό! Το ερώτημα, βέβαια, είναι τι γνώμη θα έχουν οι καταναλωτές για όλα αυτά...

real
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Εργαστηριακό κρέας σύντομα στην αγορά 

ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΡΕΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ) 

Το πρώτο μπιφτέκι εργαστηρίου στο πιάτο σας

11 Οκτ 2015

Ακούστε το βίντεο από το 10:55 μέχρι 11:50





Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Η Παραβολή του Σπορέως κατά τον επίσκ. Αυγουστίνο Καντιώτη

8 Οκτ 2015

Μερικές σημαντικές ειδήσεις του ιστολογιου...



2006
The Turkish descendants of ancient Greeks


2007
Prophecies of Saints


2008
ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΚ ΕΡΧΕΤΕ... 

Ηλιακες εκλειψεις Ηλιου


2009
ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΑΝΩΝΥΜΟΥ

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ 

''Koran, Allah, Muhamad: Greek words'' «Κοράνιο, Αλλάχ, Μωάμεθ: λέξεις ελληνικές»

Εργαστηριακό κρέας σύντομα στην αγορά


2010
Άγιος Σεραφείμ της Βίριτσα 

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ! 


2011
Tα δύο θηρία 

Όπου γης και να σκάψεις, κάτι ελληνικό θα βρεις.!!! 


2012
καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων

ΑΝΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ! - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

Αποκάλυψη Κεφαλαιο 13 

Γέροντας Παΐσιος: Ὅποιος ψηφίζει ἰδιοτελῶς, θά ἐπιτρέψει ἡ θεία δικαιοσύνη νά τό πληρώσει

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ 

ΗΓΓΙΚΕΝ

Όπου γης και να σκάψεις, κάτι ελληνικό θα βρεις.!!! 

«Κατά την καρδία του λαού και οι άρχοντες αυτού». 

ΕΠΙΒΙΩΣΗ 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΧΗΜΙΚΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ!! 

Τά ἑβραϊκά (καί ἀραβικά) εἶναι ἑλληνικά! 

«...πρώτα θα αρχίσει από τους Πατριάρχες, δεσποτάδες, παπάδες και μοναχούς!»


2013
Τρεις εξαιρετικές επιθυμίες προτού ξεψυχήσει...

ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΡΕΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι λένε τα αρχαία χειρόγραφα για τους Νεφελίμ

Διαβάστε τα θα χρησιμέψουν σύντομα

Προφητεία με Ημερομηνίες

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 

Φωτογραφίες ύποπτων εγκαταστάσεων (Σιωπηλά όπλα) 1 

Ελεγχος του νου μέσω κυμάτων εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας 

Το πρώτο μπιφτέκι εργαστηρίου στο πιάτο σας

Η έλευση της γενετικής διαστροφής - Υβρίδια Ανθρώποι-ζώα-ΒΙΝΤΕΟ 

«Όταν θα είναι μαύρος πρόεδρος στην Αμερική...» ? ? ?

Πόλεμος με υπόηχους για έλεγχο συνείδησης στην Ελλάδα; (ένας από τους λόγους που ο Έλληνας δεν ξυπνά!) [ΒΙΝΤΕΟ] 


2014
Σε ποιους χρωστάει η ανθρωπότητα 50 ΤΡΙΣ! 

Διάβολος: "Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τους Χριστιανούς να πηγαίνουν στην Εκκλησία μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι άλλο..." 

Αυτή είναι η προφητεία του Αγαθάγγελου για τα ΤΩΡΙΝΑ γεγονότα στην Ρωσία.!!!

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

Μία αλλόκοτη μορφή στο σταυρό του Πάπα Φραγκίσκου (φωτο)

Πληρωμές μέσω του μοτίβου των φλεβών της παλάμης του χεριού προωθεί η Νέα Τάξη

ΗΠΑ: Νέα μέθοδος τεχνητής πρόκλησης βροχής

Τα ολογράμματα είναι πλέον γεγονός. (Project Blue Beam) 

Μητροπολίτης Γόρτυνος: «Να καθαιρεθεί ο Βαρθολομαίος που προσευχήθηκε μαζί με τον Πάπα»! 

«Από εκείνη τη στιγμή και μετά, αρχίζουν τα χειρότερα στην Ελλάδα»

«Το τσιπάκι είναι ευλογία από το Θεό» λέει ο Πάπας Φραγκίσκος!

 Έγιναν τα εγκαίνια του ναού του Σολομώντος στην Βραζιλία 

Γέροντας Γαβριήλ: Να αφορίσει η Σύνοδος αυτούς που υποστηρίζουν τους ομοφυλοφίλους (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο διάβολος στην τηλεόραση - Συγκλονιστική μαρτυρία

Κυθήρων Σεραφείμ: Σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, όποιος συμπροσεύχεται με παπικούς, θα πρέπει να αφορίζεται ή να καθαιρείται!


2015
Μέγας Βασίλειος, το λιοντάρι του Χριστού 

ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΕ ΣΙΤΑΡΟΧΟΡΤΟ

ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ: Μάθετε τι λέει το Κοράνι για τους Έλληνες… 

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ: ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ [βίντεο]

ΌΧΙ στον Αρραβώνα με τον Διάβολο [βίντεο] 

ΤΙ ΠΡΟΦΗΤΕΨΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

Παρακολουθήστε ζωντανά τις μάχες των χάκερς σε όλο τον κόσμο !!!

η ΠΑΝΑΓΙΑ θέλει να ψέλνουμε τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ 

Μάθετε λίγα λόγια για τον Οικουμενισμό...

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, 30η Νοεμβρίου - Η νέα αποφράδα ημέρα [ΒΙΝΤΕΟ 2015] 

Η μεταθανάτια εμπειρία μιας 20χρονης νεαρής που σόκαρε τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο (Bίντεο) 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ !!! Η ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ !!!

SOS... ΘΕΕ ΜΟΥ ΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ... Αν είναι Αλήθεια... 

«Τον εχθρό μου έχεις εντός και θέλεις να εισέλθω;» Ακούστε το όλο σας Παρακαλώ 

Ντροπή σας Οικουμενιστές.!.

MIA ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ 

«Ό,τι θέλει ο λαός, το θέλει κι ο Θεός»

+ Αυγουστίνος Καντιώτης + (Ας θυμηθούμε μερικά από τα λόγια του)

ΝΕΦΕΛΙΜ και ΕΛΟΧΙΜ! Καταπληκτικό ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ που σας εξηγεί σχεδόν τα ΠΑΝΤΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ; Αυτοί είναι Άγιοι που μας βοηθούν και αυτές οι παθήσεις από τις οποίες μας προστατεύουν

19 χρόνια από τη δολοφονία των Ισαάκ και Σολωμού - ΒΙΝΤΕΟ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ (Διάβασε το σε παρακαλώ)

ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑ … ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ???

Τι φυτεύουμε και τι μεταφυτεύουμε 

O αντίχριστος θα γεμίσει τις εκκλησίες 

ΗΠΑ: Χάκερ έκλεψαν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια δακτυλικά αποτυπώματα 

Να Τα Μας... Να Τα Μας...!!!

Έρχεται η δεν έρχεται η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ; Θα ενοποιοήσουν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!!!

«...θα ανοιχτεί ένας πόλεμος στην περιοχή, θα πάει γύρω στα τέσσερα χρόνια...» ΗΓΓΙΚΕΝ

Ακούστε το βίντεο από το 10:55 μέχρι 11:50

Γιατί ο αγώνας κατά της Κάρτας του Πολίτη πρέπει να δοθεί ΤΩΡΑ!

Συμφώνησαν Ορθόδοξοι, Ρωμαιοκαθολικοί και Κόπτες σε κοινό εορτασμό του Πάσχα;

Mαρτυρία για τον ΟΣΙΟ ΠΑΪΣΙΟ με μια Σαύρα (Βίντεο)

Χρυσό και αργυρό Πανευρωπαϊκό μετάλλιο μέσα στη Τουρκία (βίντεο)

Mαρτυρία για τον ΟΣΙΟ ΠΑΪΣΙΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΘΕΟΥ (Βίντεο)

Συγκλονιστικός ο π.Νικόλαος Μανώλης...τα οστά των προγόνων μας...

Άγιος Παϊσιος «Σας κούνησε γερά δηλαδή! Σας ξύπνησε όμως;»

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ...

Το πρώτο γενετικά τροποποιημένο ζώο στο πιάτο σας!!

"Μέχρι που να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες, μπορεί νά 'ρθη η οργή του Θεού"

Η Μονσάντο! Μας ταΐζουν καρκίνο – Δείτε τα προϊόντα – «Θάνατο»

Ο τετράγωνος κώδικας (QR code) απεικονίζει τον ναό του Σολομώντος!

Καντιώτης: Η βουλή δεν θέλει αγιασμό, θέλει εξορκισμό από τον Άγιο Πορφύριο!

π.Νικόλαος Μανώλης, Δώρο στην Πανθρησκεία ο Ορθόδοξος Ναός στο ''Σημείο Μηδέν''

π.Νικ.Μανώλης, Άγ.Κοσμάς Αιτωλός ''Δαιμονίζονται όσοι μεταλαμβάνουν ανεξομολόγητοι''


2016

7 Οκτ 2015

Τρείς σημαντικές Ευχές για την Σωτηρία μας...



Ευχή είς τήν Ύπεραγίαν Θεοτόκον
ΕΥΧΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ

«Ἄσπιλε, ἀμόλυντε, ἄφθορε, ἄχραντε, ἁγνή Παρθένε, Θεόνυμφε Δέσποινα, ἡ Θεόν Λόγον τοῖς ἀνθρώποις, τῇ παραδόξῳ σου κυήσει ἑνώσασα, καί τήν ἀπωσθεῖσαν φύσιν τοῦ γένους ἡμῶν τοῖς οὐρανίοις συνάψασα, ἡ τῶν ἀπηλπισμένων μόνη ἐλπίς, καί τῶν πολεμουμένων βοήθεια, ἡ ἑτοίμη ἀντίληψις τῶν εἰς σέ προστρεχόντων, καί πάντων τῶν Χριστιανῶν τό καταφύγιον, μή βδελύξῃ με τόν ἁμαρτωλόν, τόν ἐναγῆ, τόν αἰσχροῖς λογισμοῖς καί λόγοις καί πράξεσιν ὅλον ἐμαυτόν ἀχρειώσαντα, καί τῇ τῶν ἡδονῶν τοῦ βίου ραθυμίᾳ γνώμης, δοῦλον γενόμενον. Ἀλλ᾿ ὡς τοῦ φιλανθρώπου Θεοῦ Μητήρ, φιλανθρώπως σπλαγχνίσθητι ἐπ᾿ ἐμοί τῷ ἁμαρτωλῷ καί ἀσώτῳ, καί δέξαι μου τήν ἐκ ρυπαρῶν χειλέων προσφερομένην σοι δέησιν, καί τόν σόν Υἱόν, καί ἡμῶν Δεσπότην καί Κύριον, τῇ μητρικῇ σου παρησίᾳ χρωμένη, δυσώπησον, ἵνα ἀνοίξῃ καμοί τά φιλάνθρωπα σπλάγχνα τῆς αὐτοῦ ἀγαθότητος, καί παριδών μου τά ἀναρίθμητα πταίσματα, ἐπιστρέψῃ με πρός μετάνοιαν, καί τῶν αὐτοῦ ἐντολῶν ἐργάτην δόκιμον ἀναδείξῃ με. Καί πάρεσό μοι ἀεί ὡς ἐλεήμων, καί συμπαθής καί φιλάγαθος, ἐν μέν τῷ παρόντι βίῳ, θερμή προστάτις καί βοηθός, τάς τῶν ἐναντίων ἐφόδους ἀποτειχίζουσα, καί πρός σωτηρίαν καθοδηγοῦσά με, καί ἐν τῷ καιρῷ τῆς ἐξόδου μου, τήν ἀθλίαν μου ψυχήν περιέπουσα, καί τάς σκοτεινάς ὄψεις τῶν πονηρῶν δαιμόνων πόρρω αὐτῆς ἀπελαύνουσα· ἐν δέ τῇ φοβερᾷ ἡμέρα τῆς κρίσεως, τῆς αἰωνίου με ρυομένη κολάσεως, καί τῆς ἀπορρήτου δόξης τοῦ σοῦ Υἱοῦ καί Θεοῦ ἡμῶν κληρονόμον με ἀποδεικνύουσα. Ἧς καί τύχοιμι, Δέσποινά μου, ὑπεραγία Θεοτόκε, διά τῆς σῆς μεσιτείας καί ἀντιλήψεως· χάριτι καί φιλανθρωπίᾳ τοῦ μονογενοῦς σου Υἱοῦ, τοῦ Κυρίου καί Θεοῦ, καί Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ. Ὧ πρέπει πᾶσα δόξα, τιμή, καί προσκύνησις σύν τῷ ἀνάρχῳ αὐτοῦ Πατρί, καί τῷ Παναγίῳ καί ἀγαθῷ καί ζωοποιῷ αὐτοῦ Πνεύματι, νῦν καί ἀεί εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων· Ἀμήν».

Ἄσπιλε, ἀμόλυντε, ἄφθορε, ἄχραντε, ἁγνή Παρθένε, Θεόνυμφε Δέσποινα· Σύ, πού μέ τήν παράδοξή σου κύηση ἕνωσες τόν Λόγον τοῦ Θεοῦ μέ τούς ἀνθρώπους καί συνέδεσες τήν πεσμένη φύση τοῦ γένους μας μέ τά ἐπουράνια· σύ, πού εἶσαι ἡ ἐλπίδα αὐτῶν πού ἔχασαν τήν ἐλπίδα καί ἡ βοήθεια αὐτῶν πού πολεμοῦνται ἀπό τόν ἐχθρό (τό διάβολο)· σύ, πού εἶσαι ἡ πρόθυμη συμπαράσταση ὅσων προστρέχουν στή χάρη σου, καί τό καταφύγιο ὅλων ἀνεξαίρετα τῶν Χριστιανῶν, μή βδελυχθεῖς ἐμέ τόν ἁμαρτωλό, τόν ἀκάθαρτο, πού μέ τούς αἰσχρούς λογισμούς καί τά λόγια καί τίς πράξεις μου ἀχρείωσα ὁλόκληρο τόν ἑαυτό μου καί μέ τή ραθυμία μου στίς βιοτικές ἡδονές ἔγινα δοῦλος τῆς φθαρμένης γνώμης μου. Ἀντίθετα· ἐπειδή εἶσαι Μητέρα τοῦ φιλανθρώπου Θεοῦ, λυπήσου με τόν ἁμαρτωλό καί ἄσωτο καί κάνε δεχτή τή δέηση πού ἀπευθύνω σέ σένα καί προέρχεται ἀπό τά ἀκάθαρτα χείλη μου. Δυσώπησε δέ, κάνοντας χρήση τῆς μητρικῆς παρησίας σου, τόν Υἱόν σου καί δικό μας Δεσπότη καί Κύριον, ὥστε νά ἀνοίξη καί σέ μένα τά φιλάνθρωπα σπλάχνα τῆς θείας του ἀγαθότητος καί, ἀφοῦ παραβλέψει τά ἀμέτρητά μου πταίσματα, νά μέ ὁδηγήσει σέ μετάνοια καί νά μέ ἀναδείξει ἐργάτη ἄξιο τῶν ἐντολῶν του. Καί μή παραλείψεις νά εἶσαι πάντοτε κοντά μου σάν Μητέρα ἐλεήμων καί συμπαθής καί φιλάγαθη, στόν μέν παρόντα βίο θερμή προστάτιδα καί βοηθός, ἀπομακρύνοντας τίς ἐφόδους τῶν ἐχθρῶν καί καθοδηγώντας με πρός σωτηρίαν· στόν καιρό δέ τῆς ἀναχωρήσεώς μου ἀπό τή ζωή αὐτή σέ παρακαλῶ νά σκεπάζεις τήν ἀθλία μου ψυχή καί νά διώχνεις μακριά μου τίς σκοτεινές ὄψεις τῶν πονηρῶν πνευμάτων. Τέλος, κατά τήν φοβερή ἡμέρα τῆς κρίσεως, (δέομαί σου) νά μέ σώσεις ἀπό τήν αἰώνια κόλαση καί νά μέ ἀξιώσεις νά γίνω κληρονόμος τῆς ἀπόρρητης δόξας τοῦ Υἱοῦ σου καί Θεοῦ μας. Τήν ὁποίαν εἴθε νά ἐπιτύχω, Δέσποινά μου, ὑπεραγία Θεοτόκε, διά τῆς δικῆς σου μεσιτείας καί βοήθειας· (κυρίως δέ) μέ τή χάρη καί φιλανθρωπία τοῦ μονογενοῦς σου Υἱοῦ, τοῦ Κυρίου καί Θεοῦ, καί Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ. Στόν ὁποῖον ἁρμόζει κάθε δόξα, τιμή καί προσκύνηση, μαζί μέ τόν ἄναρχό του Πατέρα καί τό Πανάγιο καί ἀγαθό καί ζωοποιό Πνεῦμα του, τώρα καί πάντοτε καί στούς ἀτελεύτητους αἰῶνες· Ἀμήν.

Ευχή εις τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν
Ευχή εις τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν

Καὶ δὸς ἡμῖν, Δέσποτα, πρὸς ὕπνον ἀπιοῦσιν, ἀνάπαυσιν σώματος καὶ ψυχῆς· καὶ διαφύλαξον ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ ζοφεροῦ ὕπνου τῆς ἁμαρτίας, καὶ ἀπὸ πάσης σκοτεινῆς καὶ νυκτερινῆς ἡδυπαθείας. Παῦσον τὰς ὁρμὰς τῶν παθῶν,σβέσον τὰ πεπυρωμένα βέλη τοῦ πονηροῦ, τὰ καθ᾿ ἡμῶν δολίως κινούμενα·τὰς τῆς σαρκὸς ἡμῶν ἐπαναστάσεις κατάστειλον, καὶ πᾶν γεῶδες καὶ ὑλικὸν ἡμῶν φρόνημα κοίμησον. Καὶ δώρησαι ἡμῖν, ὁ Θεός, γρήγορον νοῦν, σώφρονα λογισμόν, καρδίαν νήφουσαν,ὕπνον ἐλαφρόν, καὶ πάσης σατανικῆς φαντασίας ἀπηλλαγμένον. Διανάστησον δὲ ἡμᾶς ἐν τῷ καιρῷ τῆς προσευχῆς, ἐστηριγμένους ἐν ταῖς ἐντολαῖς σου,καὶ τὴν μνήμην τῶν σῶν κριμάτων ἐν ἑαυτοῖς ἀπαράθραυστον ἔχοντας. Παννύχιον ἡμῖν τὴν σὴν δοξολογίαν χάρισαι εἰς τὸ ὑμνεῖν, καὶ εὐλογεῖν, καὶ δοξάζειν τὸ πάντιμον καὶ μεγαλοπρεπὲς ὄνομά σου, τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, νῦν καὶ ἀεὶ καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν.

(Μετὰφραση)
Καὶ δῶσε μας, Κύριε, τώρα ποὺ πρόκειται νὰ κοιμηθοῦμε, ἀνάπαυση στὸ σῶμα καὶ στὴν ψυχή μας· καὶ διαφύλαξέ μας ἀπὸ τὸν σκοτεινὸ ὕπνο τῆς ἁμαρτίας κι ἀπὸ κάθε σκοτεινὴ καὶ νυκτερινὴ ἡδονὴ ποὺ διεγείρει τὰ πάθη μας. Παῦσε τὶς ὁρμὲς τῶν παθῶν,σβῆσε τὰ πύρινα βέλη (τοὺς πειρασμοὺς) ποὺ τοξεύει μὲ δολιότητα ἐναντίον μας ὁ πονηρός. Κατάστειλε τὶς σαρκικὲς ὁρμές μας καὶ ἀποκοίμησε κάθε γήινη καὶ ὑλικὴ (μάταιη) ἐπιθυμία μας.Δώρισέ μας, Θεέ μας, ἄγρυπνο νοῦ, καθαρὸ λογισμό, καρδιὰ προσεκτική,ὕπνο ἐλαφρό, ἀπαλλαγμένο ἀπὸ κάθε δαιμονικὴ φαντασία. Μὲ προθυμία νὰ σηκωθοῦμε ὅταν ἔλθει ἡ ὥρα τῆς προσευχῆς, στηριγμένοι στὶς ἐντολές Σουκαὶ ἔχοντας σταθερὴ μέσα μας τὴν ἐνθύμηση τῶν προσταγμάτων Σου.Χάρισέ μας τὴν ὁλοπρόθυμη διάθεση τῆς ὁλονύχτιας δοξολογίας Σου, γιὰ νὰ ὑμνοῦμε καὶ εὐλογοῦμε καὶ δοξάζουμε τὸ ἀξιότιμο καὶ μεγαλόπρεπο ὄνομά Σου, τοῦ Πατέρα καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, τώρα καὶ σὲ κάθε στιγμὴ καὶ στοὺς ἀπέραντους αἰῶνες. Ἀμήν.

Ευχή προς τον Φύλακα Άγγελο της του Ανθρώπου ζωής

Εὐχὴ εἰς τὸν Ἄγγελον φὺλακα τῆς τοῦ ἀνθρὼπου ζωῆς.

Ἅγιε Ἄγγελε, ὁ ἐφεστὼς τῆς ἀθλὶας μου ψυχῆς καὶ ταλαιπὼρου μου ζωῆς, μὴ ἐγκαταλὶπης με τὸν ἁμαρτωλὸν μηδὲ ἀποστῆς ἀπ’ ἐμοῦ διὰ τὴν ἀκρασὶαν μου, μὴ δὼης χὼραν τῶ πονηρῶ δαὶμονι κατακυριεῦσαὶ μου τῆ καταδυναστεὶα τοῦ θνητοῦ τοὺτου σὼματος, κρὰτησον τῆς ἀθλὶας καὶ παρειμὲνης χειρὸς μου, καὶ ὁδὴγησὸν με εἰς ὁδὸν σωτηρὶας. Ναὶ, ἅγιε Ἄγγελε τοῦ Θεοῦ, ὁ φὺλαξ καὶ σκεπαστὴς τῆς ἀθλὶας μου ψυχῆς καὶ τοῦ σὼματος, πὰντα μοι συγχὼρησον, ὅσα σοι ἔθλιψα πὰσας τὰς ἡμὲρας τῆς ζωῆς μου, και εἴ τι ἥμαρτον τὴν σὴμερον ἡμὲραν, σκὲπασον με ἐν τῆ παροὺση νυκτὶ καὶ διαφὺλαξὸν με ἀπὸ πὰσης ἐπηρεὶας τοῦ ἀντικειμὲνου, ἵνα μὴ ἔν τινι ἁμαρτὴματι παροργὶσω τὸν Θεὸν, καὶ πρὲσβευε ὑπὲρ ἐμοῦ πρὸς τὸν Κὺριον, τοῦ ἐπιστηρὶξαι με ἐν τῶ φὸβω αὐτοῦ, καὶ ἄξιον ἀναδεῖξαὶ με δοῦλον τῆς αὐτοῦ ἀγαθὸτητος. Ἀμὴν.

ΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ
(Μετὰφραση)
Ἅγιε Ἄγγελε, ἐσὺ ποὺ εἶσαι φὺλακας (προστὰτης) τῆς ἀθλὶας ψυχῆς μου καὶ τῆς ταλαὶπωρης ζωῆς μου, μὴ μὲ ἐγκαταλεὶψης τὸν ἁμαρτωλὸ, μὴτε νὰ ἀπομακρυνθῆς ἀπὸ μὲνα ἐξ αιτὶας τῆς χαυνὸτητὸς μου. Μὴ ἐπιτρὲψης στὸν πονηρὸ δαὶμονα νὰ κυριαρχὴση ἐπὰνω μου κατατυραννὼντας αὐτὸ τὸ θνητὸ μου σῶμα. Κρὰτησε τὸ ταλαὶπωρο καὶ παρὰλυτο χὲρι μου καὶ ὁδὴγησὲ με στὴν ὁδὸ τῆς σωτηρὶας. Ναὶ, ἅγιε Ἄγγελε τοῦ Θεοῦ, ἐσὺ ποὺ εἶσαι φὺλακας καὶ σκεπαστὴς τῆς ἀθλὶας ψυχῆς μου καὶ τοῦ ἀθλὶου σὼματὸς μου, συγχὼρησὲ με γιὰ ὅλα ἐκεῖνα μὲ τὰ ὁποῖα σὲ ἐλὺπησα ὅλες τὶς ἡμὲρες τῆς ζωῆς μου, καὶ γιὰ ὅσα ἁμὰρτησα τὴν σημερινὴ ἡμὲρα. Σκὲπασὲ με καὶ τοὺτη τὴν νὺκτα καὶ διαφὺλαξὲ με ἀπὸ κὰθε ἐπὴρεια τοῦ ἀντιπὰλου διαβὸλου, γιὰ νὰ μὴ παροργὶσω τὸν Θεὸ μὲ κὰποιο ἁμὰρτημα. Καὶ συνὰμα πρὲσβευε γιὰ χὰρι μου πρὸς τὸν Κὺριο, νὰ μὲ στερεὼση στὸν θεῖο φὸβο (=σεβασμὸ) καὶ νὰ μὲ κὰνη δοῦλο ἄξιο τῆς ἀγαθὸτητὸς του. Ἀμὴν.


6 Οκτ 2015

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ (ΠΙΣΤΕΥΩ) ΚΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)




ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ (ΠΙΣΤΕΥΩ) ΚΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ


Το Σύμβολο της Πίστεως είναι σύντομη ομολογία της πίστεώς μας μέσα στην οποία παρουσιάζονται περιληπτικά, με σαφήνεια και αυθεντικά τα βασικά δόγματα του χριστιανισμού.


Το «Πιστεύω» το λέμε κυρίως στο Μυστήριο του Βαπτίσματος αλλά και στις άλλες ακολουθίες. Με αυτό αναγνωρίζονται οι βαπτισμένοι από τους αβάπτιστους.

Στην αρχή υπήρχαν πολλά Σύμβολα: των Αποστόλων, του Αγίου Αθανασίου κ.λ.π. Αυτό που έχουμε σήμερα λέγεται Σύμβολο της Νίκαιας και της Κωνσταντινούπολης γιατί θεσπίστηκε στις Α΄ και Β΄ Οικουμενικές Συνόδους και είναι το μοναδικό που χρησιμοποιούν όλες οι χριστιανικές ορθόδοξες ομολογίες. Αναφέρεται περιληπτικά σε αυτά που πρέπει να πιστεύει κάθε ορθόδοξος χριστιανός.

Αποτελείται από 12 άρθρα (στίχους). Τα 7 πρώτα έγιναν στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο. Τα υπόλοιπα 5 στη Β΄. Στα 9 πρώτα άρθρα κυριαρχεί το ρήμα ‘πιστεύω’, στο 10 το ρήμα ‘ομολογώ’, στα 11 κ 12 το ‘προσδοκώ’.

Το 1ο άρθρο αναφέρεται στον Πατέρα

Τα άρθρα από 2ο μέχρι το 7ο στον Υιό.

Το 8ο στο Άγιο Πνεύμα

Το 9ο στην Εκκλησία.

Το 10ο στο Βάπτισμα.

Το 11ο στην Ανάσταση των νεκρών.

Το 12ο στην Δευτέρα Παρουσία.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
ΚΕΙΜΕΝΟΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
1. Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων.
Πιστεύω, ως ορθόδοξος Χριστιανός, σε έναν Θεό, Πατέρα, Κυρίαρχο του παντός, που δημιούργησε από το μηδέν και με απόλυτη ελευθερία και αγάπη τον ουρανό και τη γη. Δημιούργησε, δηλαδή, τόσο τον ορατό και υλικό, όσο και τον αόρατο και πνευματικό κόσμο.
2. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων˙ Φως εκ Φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού, γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο.
Πιστεύω και σ’ έναν Κύριο, τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, που είναι ο μονογενής Υιός του Θεού Πατέρα
και Γεννήθηκε απ’ Αυτόν προαιωνίως. Είναι φως, όπως και ο Πατέρας Του. Είναι αληθινός Θεός, επειδή γεννήθηκε από τον αληθινό Θεό. Ο Υιός δεν είναι δημιούργημα ή κτίσμα του Θεού, όπως πίστευαν διάφοροι αιρετικοί, αλλά έχει την ίδια Θεία ουσία με τον Πατέρα (είναι «ομοούσιος») και τα πάντα δημιουργήθηκαν δια του Υιού.
3. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος άγιου και Μαρίας της Παρθένου και ενανθρωπήσαντα.
Ο Υιός του Θεού, για τη δική μας σωτηρία, κατέβηκε από την ουράνια δόξα Του στη γη και έλαβε σάρκα, όμοια με τη δική μας, από την Παρθένο Μαρία με την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος. Έγινε δηλαδή άνθρωπος όμοιος σε όλα μ’ εμάς, εκτός από την αμαρτία και έζησε σε συγκεκριμένο χρόνο πάνω στη γη.
4. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου και παθόντα και ταφέντα.
Σταυρώθηκε, έπαθε και τάφηκε για μας, όταν ρωμαίος επίτροπος της Ιουδαίας ήταν ο Πόντιος Πιλάτος.
5. Και αναστάντα τη τρίτη ήμερα κατά τας Γραφάς.
Και αναστήθηκε, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, την τρίτη ημέρα από τον τάφο, ενώ ήταν νεκρός.
6. Και ανελθόντα εις τους ουρανούς και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός.
Μετά την Ανάστασή Του ανέβηκε στον ουρανό με τη δύναμη που είχε ως Θεός, δοξάζοντας έτσι την ανθρώπινη φύση. Ανέβηκε και κάθισε στα δεξιά του Πατέρα Του.
7. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς· ου της βασιλείας ουκ έσται τέλος.
Θα έρθει και πάλι στον κόσμο με δόξα, σε χρόνο που τον γνωρίζει μόνο ο Θεός, για να κρίνει τους ζωντανούς και τους νεκρούς. Και η Βασιλεία Του δεν θα έχει τέλος.
8. Και εις το Πνεύμα το άγιον, το κύριον, το ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λάλησαν δια των προφητών.
Πιστεύω και στο Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, που έχει κυριότητα και εξουσία. Ζωοποιεί όλη την κτίση και εκπορεύεται από τον Πατέρα. Είναι ομοούσιο με τον Πατέρα και τον Υιό. Προσκυνείται και δοξάζεται ισότιμα μαζί Τους. Καθοδήγησε τους Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, που προείπαν για τον ερχομό του Σωτήρα.
9. Εις μίαν, αγίαν, καθολικήν και αποστολικήν Εκκλησίαν.
Πιστεύω και στην Εκκλησία. Είναι μία, επειδή μία είναι η κεφαλή της, ο Χριστός και μία η πίστη εκείνων που μετέχουν στη ζωή της. Είναι αγία, χωρισμένη από κάθε αμαρτία. Είναι καθολική, επειδή κατέχει όλη την αλήθεια και θέλει να συμπεριλάβει όλους τους ανθρώπους. Είναι αποστολική, επειδή διατηρεί ανόθευτη τη διδασκαλία των Αποστόλων και  επειδή οι επίσκοποι που την ποιμαίνουν είναι διάδοχοι εκείνων.
10. Ομολογώ εν βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών.
Ομολογώ ένα βάπτισμα στο όνομα της Αγίας Τριάδος. Μ’ αυτό αρχίζουμε την καινούρια ζωή μέσα στην Εκκλησία. Με αυτό συγχωρείται το προπατορικό αμάρτημα.
11. Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών.
Πιστεύω και περιμένω την κοινή ανάσταση όλων των νεκρών. Θα αναστηθεί κάθε σώμα για να ενωθεί με την αθάνατη ψυχή του. Η ανάσταση όλων θα γίνει με τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου.
12. Και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.
Προσδοκώ ότι, μετά την ανάσταση και την τελική κρίση όλων των ανθρώπων από τον Χριστό, θα αξιωθώ να απολαύσω την αιώνια ζωή, μαζί με όλους τους αγίους. Αμήν.

(Από την έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας που έχει τίτλο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ" - δια μεγάλους προσερχομένους στο άγιο Βάπτισμα - και την επιμελήθηκε ο θεολόγος κ. Γεώργιος Κομιώτης, Πρόεδρος της Δ.Ε. της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων Παραρτήματος Νομού Ηλείας). 



5 Οκτ 2015

«...θα ανοιχτεί ένας πόλεμος στην περιοχή, θα πάει γύρω στα τέσσερα χρόνια...» ΗΓΓΙΚΕΝ



Μετά την παρουσία Ρώσων και Κινέζων στην Συρία η γνωστή μαρτυρία του Ανδρέα Ξενοφώντος παίρνει νέα διάσταση:

"Και πώς θα φύγουν οι Τούρκοι; Θα κάνουμε πόλεμο;" ξαναρώτησα.

"Όχι, όχι! Πόλεμος θα γίνει, αλλά δε θα τον κάνετε εσείς. Η Τουρκία θα κάνει πόλεμο με ένα γειτονικό της κράτος και θα εμπλακούν κι άλλες χώρες. Η Τουρκία θα ανοίξει πολλά μέτωπα και θα αναγκαστεί να πάρει στρατεύματα και πολεμικό υλικό από την Κύπρο, για να τα μεταφέρει αλλού και να ξεκουράσει τους άλλους που θα πολεμούν. Και τότε εσείς θα πάτε πίσω όπως φύγατε: με τα τρακτέρ, τα λεωφορεία, περπατητοί, τρέχοντας."

Ξενοφώντος Ανδρέας, αγιογράφος, Λεμεσός, Κύπρος Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β', σελ. 370

πηγή: hggiken

ΗΓΓΙΚΕΝ

3 Οκτ 2015

Όπλα που θα μπορούσαν να αλλάξουν το γεωφυσικό χάρτη και το ανθρώπινο DNA θα εμφανιστούν σύντομα



Οι μελλοντικοί πόλεμοι θα έχουν πολύ πιο καταστροφικά όπλα από τις αεροπορικές επιδρομές, άρματα μάχης ακόμα και πυρηνικά όπλα. Το Υπουργείο Έκτακτων Καταστάσεων της Ρωσίας προειδοποίησε για νέες απειλές, συμπεριλαμβανομένων των γεωφυσικών και γενετικών όπλων που μπορούν να παρουσιάσουν απειλές για την ευημερία της Ρωσίας στο μέλλον.

Τα μελλοντικά όπλα θα βασίζονται στην ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, τη γεωφυσική ενέργεια, την ακτινοβολία και σε αρχές γενετικής. Θα υπάρξουν επίσης ειδικά όπλα πληροφοριών για να αλλάξουν την αντίληψη των ανθρώπων, αλλάζοντας εντελώς το μυαλό τους, είπε το υπουργείο.

Για τα γεωφυσικά όπλα που μπορούν να αλλάξουν τον καιρό έχουμε ήδη μιλήσει στο παρελθόν. Οι άνθρωποι αναρωτήθηκαν ακόμη και αν κάποιοι τυφώνες και σεισμοί ήταν «φυσικές» καταστροφές, εικάζοντας ότι ήταν δυνατό για να αλλάξει το κλίμα και να προκληθούν σεισμοί χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Αυτά τα θανατηφόρα όπλα του μέλλοντος θα στοχεύουν κύρια κέντρα ελέγχου, τις βασικές εγκαταστάσεις, την τεχνολογία, τις υποδομές και τον πληθυσμό.

Τα μελλοντικά όπλα θα διαταράξουν τις φυσικές διεργασίες που συμβαίνουν στη Γη και θα αλλάξουν το DNA των ανθρώπων, προκαλώντας γενετικές μεταλλάξεις και ασθένειες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Έκτακτων Καταστάσεων, αυτό θα επιτρέψει σε έναν εισβολέα να διακόψει τον συνολικό έλεγχο της οικονομίας και των διοικητικών λειτουργιών, των στόχων καθώς και να προκαλέσει μη αναστρέψιμη μακροπρόθεσμη καταστροφή των εδαφών και των πληθυσμών που ζουν σε αυτές τις περιοχές.

Υπάρχουν πάνω από 4.500 σημεία που θεωρούνται «κρίσιμης σημασίας» σε όλη τη Ρωσική επικράτεια. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές κοντά σε μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις. Εάν ένας εχθρός αποφασίσει να επιτεθεί στη Ρωσία κάνοντας χρήση αυτών των γεωφυσικών και γενετικών όπλων, τότε η χώρα θα αντιμετωπίσει ανεπανόρθωτες βλάβες που θα αλλάξουν ολόκληρο τον τρόπο ζωής της χώρας.

prisonplanet.gr